Cum se pot transforma satele prăfuite din Dobrogea şi Bărăgan în atracţii turistice: Modelul tunisian

Satul tunisian a înflorit şi a început să atragă turişti din toată lumea


Artiştii şi-au împărţit zonele de lucru: unii au lucrat pe zidul cimitirului, alţii pe pereţii şcolii sau chiar pe zidul primăriei. Scopul proiectului a fost ca fiecare locuitor al satului să beneficieze direct de această transformare, astfel că lucrările pot fi întâlnite la tot pasul, relatează site-ul messynessychic.com.

"E adevărat că viaţa s-a schimbat aici, satul s-a schimbat şi e un lucru bun.

Vrem ca ţara noastră să evolueze, este mai bine pentru noi. Eu sunt pentru schimbare, trebuie să evoluăm. Şi sper că vom continua pe acest drum", a declarat un localnic.

De-a lungul unei veri, artiştii au venit prin rotaţie şi au lucrat în Er-Riadh. Sătenii au putut vedea cu ochii lor cum străzile căpătau culoare şi comunicau cu artiştii străini, descoperind lucruri noi despre alte culturi. Iar aceştia nu sunt ultimii străini care au venit în satul tunisian - acum vin turiştii atraşi de aceste opere stradale, iar localnicii sunt foarte mândri că au ce vedea acolo.


Acum priviţi aceste imagini superbe şi imaginaţi-vă ce s-ar putea face în satele prăfuite, dar pitoreşti, din Dobrogea şi din Bărăgan, dacă Ministerul Turismului şi cel al Culturii ar colabora cu artiştii din oraşele mari din România şi chiar din străinătate!

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod