Siracuza - unul dintre cele mai vechi orase din lume

Castelul Euryalus: poate cea mai impresionanta constructie fortificata din Sicilia. Potrivit unei legende locale, structura initiala, un castel cu ziduri solide, turnuri si santuri de apa, ar fi fost proiectata chiar de Arhimede. Construit in jurul anului 400 i.Hr., castelul a fost renovat si extins substantial in perioada bizantina. Desi astazi este in mare parte o ruina, castelul ramane un impresionant exemplu de arhitectura defensiva. Castelul, care de-a lungul istorie sale s-a opus cartaginezilor, sarazinilor, romanilor, facea parte dintr-un mult mai amplu sistem defensiv, peste 27 de kilometri de ziduri care protejau unul dintre cele mai mari orase ale lumii elene.


Gymnasiul roman: situat langa Porto Grande, a fost construit in secolul I, ansamblul incluzand atunci un teatru, un templu si o vasta esplanada.

Palatul Bellomo: construit in secolul al XIII-lea, a fost refacut in secolul al XV-lea, in maniera gotica. Aici vei gasi Galeria de Arta, poate cea mai interesanta colectie de pictura din Sicilia, incluzand panze de Caravaggio si Antonello da Messina.

Palazzo Montalto: un alt palat, astazi monument istoric, a fost construit in 1397 in maniera gotica. Situat langa Piazza Archimede, vei gasi aici si Fantana Zeitei Artemis, un alt monument foarte interesant.


Sursa: Bloombiz.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod