Siracuza - unul dintre cele mai vechi orase din lume

Obiective


Templul lui Apollo: este, probabil, cel mai vechi templu elen din Sicilia, construit in stil doric si datand aproximativ din 565 i.Hr. Situat in Ortegia, s-au pastrat doar ruine, dar, chiar si asa, ramane un obiectiv cultural de prima importanta.

Templul Athenaion: parte a vechiului Templu al Minervei, astazi face parte din cladirea unei catedrale, unul dintre putinele exemple de temple antice transformate in locasuri de cult crestine.

Amfiteatrul Roman: sculptat partial in stanca, nu este la fel de impresionant ca cel grecesc, fiind de dimensiuni mai mici.


Mormantul lui Arhimede: nu se stie daca acest mormant in stil roman este chiar cel al lui Arhimede, dar cum legendele locale prind, este unul dintre cele mai vizitate locuri din regiune. Decorat cu doua frumoase coloane in stil doric.

Catedrala din Siracuza: catedrala a fost construita in secolul al VII-lea de episcopul Zosimo, pe ruinele unui vechi templu inchinat zeitei Atena, datand din secolul al V-lea i.Hr., pe insula Ortigia. Vechiul edificiu doric, inconjurat de coloane, a fost incorporat in structura catedralei de astazi.
Fatada locasului de cult a fost refacuta intre 1725 si 1753, de catre Andrea Palma, care a adaugat doua randuri de coloane in stil corintic si mai multe statui sculptate de Ignazio Marabitti. In interior, vei gasi o statuie din argint infatisand-o pe Sf. Lucia, opera lui Pietro Rizzo, datand din 1599, precum si o statuie realizata de Antonello Gagini.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod