15 filme tulburătoare pe care nu le uiți toată viața

15 filme tulburătoare pe care nu le uiți toată viața



The Hunger Games (2012)

Povestea are o componentă socială foarte bine conturată, este o proiecție tulburătoare a evoluției umanității într-un viitor în care populația este controlată și manipulată prin intermediul televiziunii de un grup restrâns de conducători. Revoltele sunt suprimate prin înăsprirea condițiilor de viață, iar oamenii de rând sunt împinși adesea la gesturi extreme din pricina foametei, oprimării și sărăciei extreme.
În acest context cutremurător începe filmul, prin prezentarea ținutului Panem, situat pe teritoriul actual al Americii de Nord, împărțit în 12 districte în funcție de meserii și coordonat de Capitoliu, centrul dictatorial al întregului ținut.

În fiecare an, aici se organizează Jocurile Foamei, o competiție pe viața și pe moarte, la care participă câte doi adolescenți din fiecare district, un băiat și o fată. Jocurile sunt o pedeapsă permanentă și necruțătoare pentru revoltele din trecut, care sacrifică în fiecare an 23 de tineri, doar un singur tribut putând supraviețui, conform regulilor stricte ale competiției. Competiția este folosită de asemenea ca un mijloc meschin de divertisment, fiind transmis în direct, obligatoriu, pe televizoarele din toate districtele.
Ecranizarea o are în centru pe Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), o tânără din Districtul 12 care se oferă voluntar ca tribut în Jocurile Foamei, în locul surorii sale mai mici, care fusese aleasă prin loterie pentru a participa la apriga competiție.
Odată ce Katniss intră în joc, nu mai există cale de întoarcere, este luată ostatecă de Capitoliu, împreună cu Peeta Mellark (Josh Hutcherson), băiatul brutarului din district.


30 Ianuarie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod