Secretul frumusetii lui Cindy Crawford la 42 de ani

Desi supermodelul Cindy Crawford a implinit 42 de ani pe 20 februarie, arata la fel de bine ca atunci cand a devenit celebra, acum 22 de ani.
Secretul ei este acela ca mananca des, de 5 ori pe zi. "Trebuie sa mananci regulat pentru a-ti mentine nivelul de energie. Daca te infometezi, tot ce vei manca se va depune. Sa stai 7 ore fara mancare nu este o cale prin care iti mentii greutatea sau energia. Nu pot trai cu doar o masa pe zi pentru ca nivelul zaharului din sange scade cand imi este foame," explica Cindy.


Mananca putin si des

Cindy adopta acest stil de alimentatie pentru ca ii da energia necesara pentru o mama care este si femeie de cariera in acelasi timp, si o ajuta sa isi si pastreze un corp zvelt. Corpul nostru au nevoie de o furnizare regulata de alimente pentru a lucra eficient si pentru arderea caloriilor.

"Intotdeauna iau o gustare intre micul dejun si pranz, si una dupa pranz pentru a nu ma infometa. La micul dejun am de obicei omleta sau iaurt si fulgi de porumb sau fructe. Pentru cina am salata si pui la gratar," spune supermodelul.
Regimul alimentar al acesteia se bazeaza pe regula "mananca putin si des", regula recomandata de multi nutritionisti.

Cand mananci de 5 ori pe zi, toate mesele trebuie sa fie usoare. Mancarurile grele pot duce la indigestii si insomnii, fiind greu de digerat. S-a demonstrat ca mesele mici si dese au efecte benefice, precum mentinerea unui nivel scazut de colesterol.

"Gustarile dintre mese ajuta la mentinerea nivelului zaharului din sange. Este important sa fii atent la alegerea gustarilor. Alimente cu index glicemic scazut ca: fructele, nucile sau turtele de ovaz te vor ajuta sa-ti mentii nivelul de zahar din sange si cel de energie intre mese. O glicemie buna reduce pofta de mancare," spune nutritionistul Azmina Govindji.


Cindy nu se fereste de carbohidrati

Cindy crede in consumul tuturoror grupelor de alimente si nu elimina carbohidratii din dieta ei alimentara. "Cand simt ca nu-mi este permis ceva, atunci acel ceva mi-l doresc foarte mult. Sunt zile cand sunt mai atenta la carbohidrati, dar nu-i elimin. Odata ce ai invatat sa mananci corect, nu te vei mai simti privat de anumite tipuri de alimente."

Azmina este de acord: "Lipsa meselor sau a gustarilor are tendinta de a te face sa simti ca ai restrictii, si te vei simti atras de mancaruri nesanatoase precum biscuitii sau ciocolata. Gustarile gandite, sanatoase, sarace in calorii, te ajuta sa pastrezi o dieta echilibrata".


Cum sa mananci de 5 ori pe zi

Ia micul dejun cu o ora inainte de a-ti incepe programul "de ars calorii". Ideal ar fi sa alegi muesli, terci de ovaz sau paine graham.
Mananca des. Sunt 3 mese principale: mic dejun, pranz, cina, plus 2 gustari intre.
Indiferent de ce consumi, asigura-te ca incluzi mancare sanatoasa, cel putin 5 portii de fructe si legume pe zi. Pastreaza legumele crude sau gatite slab si alege intregul fruct in locul sucului.
Asigura-te ca dieta ta contine proteine (pui, carne slaba sau peste) si carbohidrati sanatosi (fasole, linte).

Trateaza fiecare gustare ca pe o ocazie de a manca. Asaza-te, foloseste o farfurie, daca este nevoie si concentreaza-te pe savurarea aromelor. Te va ajuta sa-ti satisfaci apetitul si te invata sa simti cand sa te opresti.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Airin pe 21 Apr 2007, 20:24
    super

    Super adevarat si testat si de mine, te simti bine atunci cand poti manca din toate cate putin.

    0
    0

  • Neli pe 21 Apr 2007, 18:35
    Depinde si de "materialul genetic"

    Parerea mea este ca la ea cel mai mult si mai mult conteaza "materialul genetic". Ati vazut cum arata si mama lui Cindy Crawford. Nu zic ca nu conteaza si ce scrieti in articol. Dar cunosc persoane, poate, cu un regim mai echilibrat si care arata...sa zicem, diferit. E usor sa dai sfaturi cand natura a fost darnica cu tine. Sunt persoane care mananca enorm si nu se cunoaste si altele care abia ciugulesc si se vede din plin.

    0
    0

  • Daniela Blendea pe 21 Apr 2007, 10:14
    Secretul frumusetii lui Cindy Crawford la 42 de ani

    Este de admirat! Este o persoana care se respecta si merita cu adevarat apreciata.Se pune problema daca exista vointa in primul rand si daca dorim sa fim sanatoase,frumoase,active si binedispuse mereu.aceasta nota de optimism va dispune si persoana de langa tine si tot asa mai depoarte,astfel incat ,pana la urma putem face toate un efort minim pentru a ne acorda mai multa atentie si a ne simti bine in orice situatie.De ce nu?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod