Da vina pe creier pentru hipertensiunea arteriala!

Controversata idee ca una dintre cauzele hipertensiunii arteriale este legata de creier si nicidecum de inima sau vasele sanguine a fost sustinuta inca o data de cercetatorii de la Universitatea Bristol din Marea Britanie, informeaza publicatia Science Daily online

Echipa de experti a descoperit un nou rol al proteinei JAM-1, care este localizata in peretii vaselor sanguine din creier. Aceasta proteina "prinde in cursa" globulele albe (leucocitele) care pot cauza inflamari si blocarea circulatiei sanguine, reducand aportul de oxigen spre creier.
Astfel s-a ajuns la ideea ca hipertensiunea arteriala este o boala vasculara care inflameaza creierului, decat o boala de inima. "Incercam sa gasim o modalitate de a trata pacientii cu hipertensiune care nu obtin un raspuns in urma tratamentului conventional cu medicamente care reduc inflamatia vaselor sanguine si fluidizeaza circulatia sanguina cerebrala. Investigatiile viitoare se vor axa pe intelegerea tipului de inflamatii intalnite in vasele sanguine cerebrale pentru a sti cu precizie ce medicament trebuie prescris", arata dr.
Julian Paton, coordonatorul studiului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod