Nu faceti precum vedetele

Se apropie sezonul bikinilor, si se pare ca inca se poarta sa fii super slab. Revistele au, aproape toate, pe coperta un manechin superb si foarte slab, iar televiziunile arata tot mai mult actrite nesanatos de slabe.
Oasele sunt tot mai vizibile si implanturile de silicon iau locul sanilor adevarati. Majoritatea acestor supermodele sau actrite sunt atat de slabe, incat risca sa sufere de osteoporoza, infertilitate si chiar afectiuni ale rinichilor.

Fostul antrenor al lui Jennifer Aniston declara: "Jennifer nu a slabit datorita exercitiilor mele. Ea a pierdut din greutate, reducand drastic cantitatea de carbohidrati din regimul ei alimentar, lucru pe care eu il consider nesanatos."

Obsesia cu greutatea se pare ca are un efect de domino. O actrita slabeste pentru a multumi media, iar colegele ei slabesc pentru a tine pasul.
Courtney Thorne-Smith a declarat ca in timpul filmarilor pentru "Ally McBeal" a slabit pentru a nu parea grasa pe langa colegele ei.
 "Alergam in jur de 12 km, apoi ma duceam la restaurant si comandam salata. Eram intotdeauna obosita si infometata," spune Courtney.

Intre timp, colega ei Calista Flockhart a descoperit pedalarea la bicicleta statica din sala de fitness. "La inceput te doare fundul, dar apoi devii dependent de acest sport," spune Calista.

Pentru multi, imaginile din media cu vedete foarte slabe nu au un efect pozitiv. De fapt, imaginea mediei despre femeia "ideala", de multe ori ii face pe oamenii "obisnuiti" sa-si faca griji pentru felul in care arata, chiar daca nu au motive.

Majoritatea oamenilor nu realizeaza ca fiecare imagine a unui model sau actrite, dintr-o revista de moda sau frumusete, este refacuta cu ajutorul cu ajutorul calculatorului, reducand imperfectiunile.
Elizabeth Hurley a recunoscut ca sanii i-au fost "mariti" electronic, pentru coperta revistei "Cosmopolitan".


"Publicitatea este foarte manipulativa."

"Publicitatea este foarte manipulativa. Nu exista nici macar o fotografie, in revistele de azi, care sa nu fi suferit schimbari. Este foarte amuzant. Cand o femeie priveste fotografiile dintr-o revista, crede ca ea nu va putea arata niciodata astfel si nu realizeaza ca nimeni nu poate arata asa fara ajutorul unui calculator," declara supermodelul Christy Turlington pentru revista "Elle".

Plus ca sunt facute 100-300 de fotografii profesionale pentru fiecare imagine publicata si sunt facute din cel mai bun unghi, cu cea mai buna lumina, pentru ca vedeta respectiva sa arate cel mai bine cu putinta.
Si daca aceste lucruri nu sunt de ajuns, machiajul si coafura sunt asigurate de profesionisti, care fac totul sa arate perfect.

Cindy Crawford este unul dintre exemplele ce se abat de la regula care spune ca modelele trebuie sa fie foarte slabe. Cindy reprezinta genul de femeie pe care revistele ar trebui sa o promoveze. Ea combina frumusetea si puterea.
 "Nu sunt cel mai slab model, dar am avut succes, asa ca ma simt bine cand imbrac un costum de baie pentru a poza. In viata de zi cu zi, am aceleasi complexe ca si toti ceilalti. Este un cliseu, dar este adevarat: suntem propriii nostri critici si cei mai rai," spune Cindy.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod