Alicia Silverstone si beneficiile vegetarianismului

Lucrurile cele mai simple o fac fericita pe actrita Alicia Silverstone, ca de exemplu sa culeaga lamai din copacul din curte, sa nu cumpere piele naturala si sa foloseasca doar produse naturale pentru curatat.
"Micile fapte pot schimba lumea. Daca fiecare dintre noi ar depune mai mult efort pentru a recicla, a refolosi, pentru a manca organic sau pentru a se autovindeca, daca fiecare ar face asta, imaginati-va efectul," declara Alicia intr-o prezentare pentru Vegetarian Society din Hawaii.

Frumoasa actrita dezvaluie secretul siluetei acesteia: o dieta si un stil de viata care exclud produsele de origine animala.

Fiind dintotdeauna o iubitoare de animale, Silverstone a trecut la o dieta vegetariana cand a invatat despre ce ea numeste "violenta" impotriva porcilor crescuti pentru consum.

"Cand am ajuns acasa, am inceput sa plang.
Apoi am realizat ca sunt cea mai mare ipocrita din lume pentru ca fac parte din problema
", spune aceasta.

"Am crezut ca nu voi mai consuma ceva gustos niciodata, ca voi deveni nefericita si voi muri. Apoi, dupa doua saptamani, oamenii imi zic ca stralucesc," povesteste Alicia.

Actrita a observat schimbarile imediat: a devenit mai zvelta, urmele de calciu de pe unghii au disparut, iar ochii au devenit mai albi.

Silverstone isi aminteste o scena dintr-un film unde juca rolul unei alcoolice, iar cel care se ocupa cu machiajul i-a zis: "Ochii tai sunt prea albi.
Nu pot sa-i fac sa arate ca esti mahmura."


Faptul ca nu consuma produse animale scade riscul de a se imbolnavi de cancer si boli de inima.

Exceptand beneficiile fizice, actrita declara ca nivelul de energie a crescut, se simte mai calma, si ca a dobandit un mai mare interes in legatura cu tot ce o inconjoara.

"Pentru prima data in viata mea, am putut spune: 'Nu. Nu sunt de acord cu crima, tortura si violenta, indiferent de forma,'" spune aceasta.

Alegerile in privinta mancarii, a hainelor sau a produselor de curatat au constituit tot atatea metode prin care sa spuna nu violentei impotriva animalelor, iar aceste decizii au facut-o sa se simta puternica, dupa cum declara vedeta.
 

Ce consuma un vegan

Vegetarianismul este o dieta compusa din legume, cereale, fructe, nuci si seminte, cu sau fara oua si produse lactate.
Veganul este vegetarianul a carui dieta consta doar in produse din plante.

Mesele unui vegan pot contine urmatoarele produse, majoritatea fiind gasite in magazine si supermarketuri:

Micul dejun: iaurt de soia, paine prajita cu jeleu si cereale cu lapte vegetal.

Pranz si cina: burger de soia, burrito din fasole, tofu lasagna, paste cu sos de tomate, supa, orez cu chili, hot dog vegatarian si cartofi copti.

Gustari si desert: chipsuri si salsa, stafide sau caise uscate, mere sau portocale, covrigi sau popcorn si inghetata vegetala.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tatiana zabet pe 6 Sep 2007, 12:37
    inceputul e greu

    .am incercat si eu, dar e destul de greu sa gatesti pt. unii din casa tot ce vor iar pt. tine sa faci separat altceva; nu e timp sau se intimpla prea multe ca sa te tii tu singur de acest stil de viata;

    0
    0

  • constantin pe 6 Sep 2007, 09:09
    vegetarianismul ne face mai buni.

    sunt vegetarian din 1993 si ma simt excelent si am o munca destul de bruta si fortele nu ma lasa din contra ma ajuta mai mult, si nu mai tin medicamente in casa.

    0
    0

  • Adina pe 14 Apr 2007, 08:24
    am procedat la fel si e perfect

    Carnea nu da nici putere si nici stare de bine, ci dimpotriva - e un cadavru pe care il mananci, toxine multe, corpul munceste mult pentru a le elimina, ataca rinichii, etc. cum ai putea sa te simti bine??? Ce greseala, la camp poti munci daca esti bine hidratat, mananci dimineata fructe si supa calda, iar apa calda bauta in timpul zilei ajuta mult la pastrarea energiei in corp - pentru a avea putere - verificat! M-am vindecat de cateva boli de cand sunt vegetariana, si ii multumesc Domnului pentru ajutor! Doamne ajuta!

    0
    0

  • MARIA pe 28 Mar 2007, 14:59
    BENEFICIILE VEGETERIANISMULUI

    SA MANANCE VEGETALE SI SA MEARGA SA SAPE O ZI INTREAGA PE CAMP IN SOARE SI SA BEA APA CALDA SA VEDEM CUM SE SIMTE

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod