Plante care te ajută să dormi mai bine. Trebuie să le ai în casă!

Aceste plante te vor ajuta să ajungi mai repede în tărâmul viselor. Nu trebuie să mai numeri oi înainte de a adormi sau pe alte trucuri despre care ai auzit de-a lungul timpului, dacă te bazezi pe aceste plante care te ajută să dormi mai bine. Iată despre ce este vorba!

Ce plante te ajută să dormi mai bine?


1. Aloe vera


Aloe vera, cunoscută în Egiptul Antic drept mâncarea nemuririi, nu are nevoie de foarte multă grijă și, de asemenea, emite oxigen în timpul nopții în casă. Eliberarea oxigenului reprezintă catalizatorul somnului, care elimină insomnia. Iar acest catalizator îți oferă cel mai bun somn pe care l-ai putea obține vreodată. Există chiar și pachete cu aloe vera care includ măști pentru somn. 

2. Lavandă


Puterea acestei plante mov este perfectă pentru un somn odihntor. Aceasta reduce nivelul stresului și al anxietății pentru a te ajuta să dormi noaptea.
Lavanda ajută și la scăderea ritmului cardiac. Ajută corpul să se relaxeze, exact de ceea ce are nevoie somnul. Multe persoane folosesc această plantă când fac baie, după ce au avut o zi stresantă la birou.

3. Iasomie


Aceasta este planta prințesei Jasmine, iar Alladin era liniștit că partenera sa avea un somn liniștit. Care era secretul acesteia? Mirosul plantei de iasomie crește calitatea somnului și te ajută după ce te trezești să ai un nivel ridicat de vigilență și productivitate, dar și un nivel scăzut de anxietate.
Prințesa Jasmine nu trebuia să își folosească dorințele oferite de duh pentru a dormi mai bine. Iar dacă această plantă era destul de bună pentru o prințesă, probabil că îți va fi și ție pe plac.

4. Iederă englezească


Uită de ceaiul englezesc, dacă vrei să dormi mai bine. Iedera englezească este planta care te poate ajuta în acest caz. Este foarte ușor de îngrijit și reprezintă cel mai bun purificator al aerului, fiind perfectă pentru persoanele care au probleme pulmonare, inclusiv astm.
Această plantă reduce mucegaiurile prezente în aer cu 94%, pentru a te ajuta să dormi. Probabil că de aceea vilele englezești au această plantă peste tot pe pereții exteriori.

5. Planta șarpe


Nu îți face griji, această plantă nu te va mușca. Ce ar trebui să te încânte la această plantă? Se întreține ușor, este plăcută privirii și poate îmbunătăți calitatea aerului și atmosfera generală din interiorul casei. Deci nu are nicio legătură cu șerpii, în afară de aspectul său.
De fapt, s-ar putea să fii tentată să pui câteva astfel de plante în casa ta și să le lași să își facă treaba. 

Cu toate aceste plante în casă, s-ar putea să adormi chiar înainte de a termina de citit acest articol.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod