Vindecare cu acupresura

Dureri de cap, lipsa de pofta de mancare, constipatie sau ameteli, stres sau insomnii, pentru toate adeptii practicilor extrem-orientale nu au nevoie decat de mainile lor. Inca de acum 6000 de ani, se stia in China ca durerile pot fi alinate prin masarea unor puncte si trasee, ca pot fi reactivate functii ale organismului. Azi, expertii sunt de parere ca prin asa-numita acupresura poate fi stimulata puterea de autovindecare. Este mai greu sa cunosti toate cele 361 de puncte de acupresura decat sa inveti tehnica in sine.
Pentru asta e suficient putin exercitiu. Locul respectiv se maseaza usor cu aratatorul si cu degetul mijlociu. Cel mai bun este masajul tibetan, la care se pot folosi uleiuri si creme preparate de tine.

Trei exemple:
Dureri de cap
Maseaza punctul care se afla la 5 cm vertical deasupra urechii si la o distanta de doua degete in directia occipitalului. Sau cea de-a 7-a vertebra (la nivelul umerilor).
Ochi obositi
Amesteca 1 lingurita anason pisat cu 1 lingurita unt lichid. Unge-te cu aceasta crema pe talpi unde se afla si zonele reflexogene ale ochilor si maseaza puternic.
La sfarsit, freaca-te cu putina tarata.
Constipatie
Maseaza plexul solar (la 2 degete sub stern) cu ulei cald de susan.

Minte sanatoasa in trup sanatos
Alimentatie budista
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod