Totul despre siluetă. De ce femeile slăbesc mai greu decât bărbaţii?

Un medic expert în nutriţie dezvăluie cum poţi pierde în greutate fără să suferi şi de ce slăbitul cere hotărâre şi timp.
Simona Stoicescu este medic şi expert în nutriţie. Lucrează din 2006 pentru Diet Club, o clinică unde principiul de bază este pierderea în greutate în mod natural.  

1. Vorbeşte-ne despre cariera ta de nutriţionist. Cum ai început?
Mi-am început activitatea în Bucureşti, în anul 2006, la Diet Club, un loc ce a devenit în scurt timp binecunoscut pentru cei care doresc să slăbească sănătos, sub monitorizare medicală, fără a apela la chimicale de niciun fel (medicamente, suplimente sau înlocuitori de mese).
De altfel, motto-ul nostru este Diet Club – The natural way. Practic, pe parcursul programului de slăbit, identificăm şi înlăturăm din alimentaţia pacienţilor noştri acele alimente şi obiceiuri care nu le permit să atingă greutatea dorită. În programul de menţinere, după ce a fost atinsă greutatea ideală, le reintroducem într-o măsură mai mică şi cu multă atenţie.
Dietele sănătoase şi prietenoase, relativ uşor de urmat, chiar şi pentru persoanele foarte active, cât şi suportul medical permanent asigură reuşita unui program de slăbit.
 
Medicul Simona Stoicescu, expert în nutriţie cu zece ani de experienţă
2.
Ce înseamnă să slăbeşti şi de ce e atât de greu?

Acţiunea de a slăbi, lăudabilă în sine, făcută din raţiuni estetice sau din motive medicale, este resimţită de corpul uman ca un atac la stabilitatea şi bunăstarea lui; greutatea corporală, la fel ca şi glicemia sau tensiunea arterială de exemplu, sunt parametri pentru care organismul uman are multiple mecanisme şi resurse ca să le păstreze la valori constante. În plus, acumularea de kilograme se datorează dependenţei de unul sau mai multe alimente şi de obiceiuri alimentare greşite.
Iată cel puţin două motive puternice pentru care este atât de dificil să slăbeşti şi, de multe ori, este nevoie de un ajutor extern, specializat.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marika pe 2 Feb 2015, 10:38
    Thermacuts

    Mam apucat sa iau pastilele astea de aproape 2 saptamani si au inceput sa apara ceva rezultate. Apetitul meu pentru mancare e mai mic si am dat jos 3 kg. Chiar daca in perioada asta am facut si sport consider ca si suplimentul asta mi-a fost de folos.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod