Poftă bună! 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre paste



9. Când ne gândim la paste și la preparate din bucătăria italiană, automat le asociem și cu roșiile. Cu toate acestea, până spre sfârșitul anului 1600 roșiile nu au făcut parte din bucătăria italiană
, fiind considerate plante ornamentale otrăvitoare. Astfel, prima menționare a roșiei în bucătăria italiană vine de la Antonio Lantini, care avea în cartea de bucate ”Lo Scallo All A Moderna” o rețetă pe bază de roșii, ulei de măsline și condimente. Primele rețete în care apar menționate pastele cu suc de roșii au fost datate cu aproape un secol mai târziu, în 1790, în “L'Apicio Moderno”, o carte de bucate scrisă de Francesco Leonardi.

10.  Pentru o perioadă foarte lungă pastele au fost făcute manual. Prima mașină specializată pentru paste a fost proiectată în secolul al XVIII-lea de către Cesare Spadacinni, la cererea lui Ferdinando II, Regele din Napoli.
Aceasta era făcută din bronz și reproducea mișcările de frământare ale mâinii umane.

11. Pastele sunt recomandate femeilor însărcinate. Pe lângă carbohidrați, pastele sunt o sursă importantă de acid folic, un nutrient cheie de care femeile au nevoie în perioada sarcinii. Astfel, acidiul folic ajută la prevenirea unor defecte congenitale care apar în primele stadii ale unei sarcini.

12. Regulile de bune maniere spun că pastele ar trebui mâncate doar cu ajutorul unei singure furculițe. Astfel, deși în America spaghetti se servesc cu ajutorului unei furculițe și a unei linguri, italienii nu se folosesc decât de o furculiță pentru a mânca acest preparat.
Așadar, atâta timp cât pastele nu sunt în supă, se pare că nu avem nevoie de lingură pentru a le servi.

13. În 1957, BBC-ul a făcut o farsă de proporții cu privire la paste. De 1 aprilie, postul de televiziune a transmis populației printr-un fimuleț de tip documentar faptul că există o varietate de spaghete care cresc în copaci și că un ger puternic ar putea afecta aroma acestora. Deși multe persoane au realizat că era vorba de o glumă, ați fi surprinși să aflați numărul celor care au luat farsa de bună și au sunat pentru a cere mai multe detalii despre copacii care fac spaghete și despre locul din care pot fi achiziționați aceștia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod