Pepenele galben - Beneficii asupra sanatatii

Previne afectiunile ochilor
O felie potrivita de pepene galben are numai 56 de calorii, dar iti asigura 103,2% din necesarul de vitamina A. Atat, vitamina A cat si beta-carotenul sunt importanti nutrienti pentru vedere. Astfel, potrivit studiilor femeile care au o dieta bogata in vitamina A prezinta un risc redus de a dezvolta cataracta. Studiile arata ca riscul poate fi redus cu 39% pana la 50%

De asemenea, beta-carotenul a fost subiectul de cercetare si in privinta prevenirii cancerului.


Vitamina A ajuta la mentinerea sanatatii plamanilor. Daca este fumator activ sau esti expus/a fumului de tigara este indicat sa ai o dieta bogata in vitamina A, deoarece un carcinogen care se gaseste in tutun, benzo apirene, este cauza deficitului de vitamina  A din organism.


Ajuta sistemul imunitar
De asemenea, trebuie mentionat ca pepenele galben este o sursa buna si de vitamina C. Astfel, in timp ce beta-carotenul si vitamina A sunt antioxidanti solubili, vitamina C functioneaza ca antioxidanti solubili in zonele organismului care contin lichid.


Deci, prin continutul de beta-caroten si vitamina C, pepenele galben ofera protectie organismului impotriva leziunilor provocate de radicalii liberi. Trebuie stiut ca vitamina C joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii sistemului imunitar.

Vitamina C stimuleaza globulele albe in lupta cu infectiile, putand distruge direct orice bacterie si virusuri si regenereaza vitamina E dupa ce a fost facuta inactiva de radicalii liberi.


Producator natural de energie
Este indicat sa consumi pepene galben si pentru continutul semnificativ de potasiu, vitamina B6, fibre si vitamina B3.
Combinarea acestor substante nutritionale fac din acest fruct un producator direct de energie, care de asemenea ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod