sfecla rosie

Leguma plină de vitamine care ajută în procesul de detoxifiere – consum-o cât mai des!

Medicii o recomandă la fiecare masă, pentru că sprijină funcțiile ficatului și nu numai.
Sfecla se numara printre cele mai versatile legume: bogata in nutrienti, poate fi consumata de la frunze pana la radacina. Si pe cat de delicioasa este cand o gatesti, pe atat de benefica e pentru sanatate.
De ce trebuie sa mananci mai des sfecla

Pe langa faptul ca este delicioasa si versatila, sfecla este o sursa buna de compusi sanatosi si fitonutrienti, scrie Mind Body Green. „Sfecla este bogata in nitrati, care in organism se transforma in nitriti si monoxid de azot, iar acestea pot contribui la mentinerea presiunii sanguine in limite optime”, a declarat nutritionista americana Ella Davar.

Un studiu sistematic si o meta-analiza publicate in 2013 de Journal of Nutrition au descoperit ca „nitratul anorganic din sucul de sfecla au fost asociate cu o reducere semnificativa a presiunii sanguine sistolice”, a explicat experta citata de Mind Body Green.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod