Ce se întâmplă dacă îți prinzi prea des părul în coadă

Coada înaltă este una dintre cele mai simple și practice coafuri.
O putem purta acasă, la birou, când ieșim cu prietenii sau chiar la evenimente speciale, așa cum fac adesea și celebritățile care optează pentru acest look pentru aparițiile pe covorul roșu. Deși este o opțiune la îndemână, coada înaltă are și câteva dezavantaje, mai ales dacă ai obiceiul de a-ți ține des părul prins. Iată câteva dintre efectele negative ale obiceiului de a ține adesea părul prins într-o coadă strânsă:

Te poți confrunta cu migrene


Durerea de cap provocată de coada strânsă este cât se poate de reală. Este un tip de alodinie, care reprezintă instalarea durerii din cauze care în mod normal nu provoacă durere. Părul în sine nu este sensibil la durere, dar sub foliculii de păr sunt nervi și receptori de durere care pot fi declanșați de tracțiune.
Cu cât perioada de timp în care îți părul strâns este mai mare și coada este mai strânsă, cu atât durerea este mai intensă.

Pot apărea dureri de scalp


La fel ca în cazul durerii de cap cauzate de părul prins strâns, nervii de la nivelul foliculilor pot provoca și durere de scalp. Provine de fapt de la nivelul pielii și de la zonele perifoliculare, care sunt regiunile de piele ce înconjoară fiecare rădăcină, por sau folicul. Prin urmare, toate terminațiile nervoasă atașate la fiecare fier de păr sunt afectate. Vei simți cel mai puternic durerea imediat după ce îți desprinzi părul.

Poți resimți dureri de spate


Scalpul tău este supus unui stres major, mai ales dacă ai părul des.
Durerea de la nivelul scalpului poate coborî spre ceafă și spate. Acest lucru se întâmplă pentru că senzorii nervoși sunt stimulați și mai mult de susținerea părului care este prins în partea de sus a capului. Efectul este amplificat în cazul părului des și lung, care este mult mai greu și dificil de susținut de către scalp. 

Pielea de pe față este puternic întinsă


Coada înaltă este o metodă excelentă de a reduce aspectul ridurilor și pielii lăsate. Creează un efect de lifting care poate șterge câțiva ani de pe chip, însă în timp agravează semnele îmbătrânirii. Dacă îți ții prea des părul prins în coadă înaltă strânsă, pielea este întinsă forțat pentru o perioadă lungă și își pierde elasticitatea.

Părul se poate încurca


Purtarea părului în coadă pe o perioadă lungă cauzează frucțiune și tensiune la nivelul firelor de păr.
În special în zona vârfurilor și mai ales dacă ai părul creț sau ondulat, riști să te confrunți cu noduri de păr dificil de descurcat. Acestea pot duce la degradarea și ruperea firelor.

Părul tău se va degrada mai ușor


Prinderea frecventă a părului cu un elastic strâns provoacă frecare în zona prinderii, rezultatul fiind un păr mai degradat și predispus la rupere. Acest efecte este accentuat dacă dormi cu părul prins. Evită elasticele puternice și clamele din metal sau plastic cu muchii ascuțite. Cele mai bune opțiuni, care protejează părul de frecare, sunt elasticele îmbrăcate în mătase sau saten.

Poți dezvolta alopecie


Alopecia de tracțiune este un tip de cădere a părului care apare pe linia părului, fiind cauzată de tensiunea aplicată asupra foliculilor.
Pentru că foliculii sunt menținuți des în tensiunea provocată de coada strânsă, se slăbesc în timp, ducând la căderea părului. Din fericire, este o problemă reversibilă, dacă renunți la obiceiul de a-ți prinde părul în coadă strânsă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod