Dr. Oz: Carnea de peşte cu cel mai puţin mercur. Lista expertului!




Peştii cu un conţinut ridicat de mercur

  • macroul regal
  • rechinul
  • peştele-spadă
  • codul.

Evită consumul lor!


De ce ar trebui să consumi mai mult peşte?


Două porţii de peşte pe săptămână sunt esenţiale pentru sănătatea inimii. Este de preferat să înlocuieşti carnea roşie sau puiul cu cea de peşte, deoarece conţine grăsimi bune şi te ajută la slăbit.
Iată câteva dintre motivele pentru care peştele trebuie inclus în alimentaţie:

  • Are un conţinut bogat în grăsimi bune (acizii graşi omega 3);
  • Te ajută să slăbeşti;
  • Dezvoltă capacitatea intelectuală a copiilor;
  • Protejează împotriva maladiei Alzheimer;
  • Previne îmbătrânirea prematură a pielii, datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega-3;
  • Persoanele care obişnuiesc să mănânce peşte cu regularitate sunt mai puţin predispuse să sufere de depresie, boli neuropsihiatrice, astm şi boli inflamatorii;
  • Uleiul de peşte scade concentraţia de trigliceride din sânge, explică dr.Anca Dan, medic primar cardiolog care avertizează că aceste efect este puţin mai lent, fiind necesare câteva luni de administrare a uleiului de peşte;
  • Scade tensiunea arterială, datorită faptului că uleiul de peşte îmbunătăţeşte elasticitatea arterelor;
  • Peștele se digeră extrem de ușor și este bine tolerat chiar și de acei care au diferite afecțiuni ale tractului gastro-intestinal.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ivanov Eugen pe 17 Sep 2014, 04:30
    Scriem sa nu adormim!

    Ce s-a intamplat cu pestele indigen... crapul, salaul, stiuca... sau astea sunt otravitoare???? Sunteti varza! Pestele de apa dulce si mai ales curgatoare este cel mai sanatos si are cel mai scazut nivel de metale grele deoarece metalele grele sunt diluate si fixate foarte repede in aluviuni.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod