Dr. Oz: 5 alimente care-ţi protejează pielea de arsurile solare

3. Ciocolata neagră


Trebuie să alegi ciocolata cu peste 70% cacao, deoarece aceasta are un conţinut mai mare de flavonoizi cu efect protector împotriva radiaţiilor solare, recomandă celebrul Dr. Oz. Potrivit unei cercetări realizate de specialiştii germani, femeile care consumă cu moderaţie ciocolată neagră de calitate au un risc cu 25% mai mic de a se înroşi după ce s-au expus la soare. De asemenea, pielea este mai bine hidratată şi circulaţia sanguină de la nivelul pielii este mai intensă.



Atenţie la cantitatea de ciocolată pe care o consumi! Este important să alegi o ciocolată neagră de calitate şi să o consumi cu moderaţie.

4. Pasta de tomate


Licopenul este substanţa care protejează pielea de radiaţiilor solare. El se regăseşte din plin în roşii şi pepenele roşu, însă Dr. Oz recomandă pasta de tomate, deoarece are o concentraţie şi mai mare de licopen. Specialistul a citat în emisiunea sa "The Dr. Oz Show" un studiu realizat de cercetătorii de la Universităţile New Castle şi Manchester cu referire la efectul spectaculos al pastei de tomate.

Se pare că persoanele care consumă 5 linguri cu pastă de tomate pe zi sunt cu 33% mai puţin expuse riscului de a suferi de arsuri solare.

Adaugă pasta de tomate în sosul pentru spaghete, în tocăniţe, ciorbe sau diverse sosuri pentru carnea la grătar.

5. Varza creaţă sau kale


Luteina este cea care-i conferă culoarea verde închis acestei legume din familia cruciferelor. Tocmai această substanţă se regăseşte în retină, protejând ochii de efectul nociv al radiaţiilor solare. Potrivit specialistului, dieta bogată în luteină a fost asociată cu un risc scăzut de degenerescenţă maculară, o boală care în timp conduce la pierderea vederii.



Dr. Oz avertizează asupra faptului că un consum scăzut de alimente bogate în luteină conduce la un risc mai mare de a face cataractă într-o formă gravă care să necesite intervenţie chirurgicală.

Specialistul susţine că pentru a asigura necesarul de luteină este suficient să consumi o jumătate de ceaşcă de varză kale. Alte surse bune de luteină se regăsesc în gălbenuşul de ou şi toate celelalte verdeţuri închise la culoare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod