Cum să gătești sfecla pentru a te bucura de toate beneficiile ei

Sfecla se poate mânca în foarte multe feluri și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Descoperă câteva dintre cele mai combinații ca să gătești sfecla roșie!

Sfecla roșie în oțet este delicioasă. La fel putem să spunem și despre o salată de sfeclă crudă cu ceapă roșie și mult pătrunjel. Însă, trebuie să descoperi și alte modalități ca să gătești sfecla pentru a te bucura de toate beneficiile ei.

Un smoothie cremos cu sfecla roșie poate să fie cu adevărat energizant și are un efect detoxifiant asupra ficatului.
De asemenea, sfecla roșie mai poate să fie folosită pentru a prepara brioșe, supe cremă hrănitoare, salate pline de vitamine, dar și negrese gustoase. 


De ce să mănânci sfecla roşie? 


Este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali la care putem să apelăm cu uşurinţă când nu avem la dispoziţie o mulţime de fructe şi legume de culori variate. De asemenea, trebuie să ştii că sfecla roşie reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, vitamina A, betacaroten, folaţi, mangan, potasiu, fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.

Sfecla roşie este foarte bună pentru persoanele care au hipertensiune arterială.
Potrivit celebrul Dr. Oz, sfecla este cea mai bună sursă de antioxidanţi şi nitraţi naturali, care au rolul de a îmbunătăţi circulaţia sanguină.
Aceşti nitraţi care se regăsesc în mod natural în sfeclă stimulează eliberarea unei molecule (oxidul nitric) care produce efectul de lărgire a arterelor, astfel încât sângele circulă mai uşor şi scade tensiunea arterială.

Sucurile presate la rece cu sfeclă roşie şi morcov au un puternic efect detoxifiant asupra ficatului şi curăţă organismul de toxine. Datorită betainei, sfecla roşie are un efect detoxifiant asupra ficatului, această substanţă prevenind acumularea grăsimilor în ficat.

Sfecla roşie este cel mai bun remediu pentru constipaţie.
Potrivit specialiştilor, o cană cu sfeclă rasă are 4 grame de fibre, iar acest lucru are un efect benefic pentru persoanele care suferă de constipaţie.


Cum să gătești sfecla pentru a te bucura de toate beneficiile ei


Descoperă câteva dintre cele mai bune combinații pe care le poți face cu sfecla roșie: 

1 din 7

Hummus cu sfeclă roșie

Poţi să faci un humus cu sfecla roşie, mixând în robotul de bucătărie boabe de năut cu sfecla coaptă, usturoi, zeamă de lămâie şi pasta de susan. Vei obține o pastă vegetală delicioasă și hrănitoare pe care o poți consuma la micul dejun sau ca gustare alături de legume crocante (morcovi, castraveți).

O altă combinație bună pentru a obține o pastă cu sfeclă coaptă este prin mixarea ei cu un avocado bine copt. Adaugă puțin ulei de măsline, sare, oțet balsamic, puțin usturoi și ai obținut o cremă delicioasă și hrănitoare. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod