Cum îţi dai seama dacă mănânci alimente falsificate?

Cum să faci un test rapid ca să verifici dacă alimentele pe care le consumi frecvent sunt bune? Descoperă câteva trucuri ca să-ţi dai seama dacă mănânci alimente falsificate!
Ştiai că poţi să verifici dacă brânzica de casă are sau nu amidon adăugat în ea? Sau cum ar trebui să arate pieptul de pui ca să te asiguri că puiul nu a fost injectat cu hormoni de creştere? Sunt doar câteva dintre dilemele pe care probabil le avem cu toţii când mergem la cumpărături, iar pentru a face alegerile cât mai sănătoase iată câteva trucuri împărtăşite de BrightSide:


Cum să alegi pieptul de pui?

Dacă pieptul de pui are la suprafaţa lui o pieliţă albă de grăsime şi dungi atunci trebuie să ştii că puiul a fost injectat cu hormoni de creştere şi s-au dezvoltat mult prea repede. Este de preferat să eviţi consumul frecvent de asemenea cărnuri, deoarece sunt nocive pentru sănătate. De asemenea, trebuie să te asiguri că pieptul de pui este rozaliu şi are o textură fermă.


Cum să alegi brânzica de casă?

Unele sortimente de lactate pot să conţină amidon adăugat, iar ca să verifici dacă brânzica de casă pe care o consumi frecvent este şi ea compromisă, trebuie să foloseşti o picătură de tinctură de iod. Pune o picătură de tinctură de iod pe brânzica de casă, iar dacă locul se face albastrui atunci are amidon adăugat.
Brânzica de casă fără amidon se va face maronie sau gălbuie atunci când pui tinctură de iod pe ea pentru a face testul.

Ca să ştii dacă brânzica de casa are grăsimi vegetale hidrogenate adăugate trebuie să o laşi la temperatura camerei câteva ore. În cazul în care se face gălbuie atunci are grăsimi vegetale hidrogenate. Dacă după ce a stat la temperatura camerei brânzica se acreşte uşor, dar nu îşi schimbă culoarea poţi să fii sigură că nu are grăsimi vegetale adăugate.


Cum să alegi mierea de albine?

Este printre cele mai falsificate alimente, deoarece se lungeşti cu sirop de zahăr sau fructoză. De asemenea, fiind adesea fiartă, ea îşi pierde absolut toate proprietăţile. Ca să verifici dacă mierea este falsificată există foarte multe teste pe care le poţi face:
  • Se întoarce borcanul cu miere de albine invers.
    Mierea pură trebuie să se prelingă foarte încet şi să formeze o bulă de aer care urcă lent.
  • Se introduce o linguriţă în borcanul cu miere şi apoi se ridică. Dacă "firul" mierii nu se întrerupe atunci ai ales o variantă de calitate.
  • Se toarnă puţină miere pe un şerveţel, iar dacă aceasta este absorbită sau lasă urme umede, înseamnă că are adaos de apă. În schimb, dacă mierea rămâne la suprafaţa şerveţelului, atunci înseamnă că nu are adaos de apă. Mierea pură nu se absoarbe, însă din nefericire nici cea cu adaos de sirop de zahăr nu va fi absorbită de şerveţel. Prin urmare, testul te va clarifica doar în privinţa adaosului de apă din miere.


Cum să alegi smântâna?

Ca să verifici dacă smântâna conţine grăsimi vegetale se amestecă o lingură de smântână într-un pahar cu apă caldă. Dacă smântâna este proastă se împrăştie, se separă şi formează fulgişori albi.
O smântână bună se va omogeniza cu apa caldă.


Cum să alegi carnea?

Dacă este închisă la culoare şi cu un strat superior alb înseamnă că termenul ei de valabilitate a fost prelungit folosind aditivii alimentari nocivi pentru sănătate. De asemenea, când apeşi o bucată de carne aceasta trebuie să opună rezistenţă şi să nu rămână urma degetului mult timp. Carnea proaspătă nu lasă de regulă multă apă şi sucuri atunci când o ştergi cu un prosop de bucătărie.


Cum să alegi să alegi brânza?

Poţi să-ţi dai seama repede dacă brânza pe care vrei să o cumperi conţine grăsimi vegetale hidrogenate dacă se fărâmiţează când vrei să o tai şi se usucă foarte tare şi crapă dacă o laşi puţin neambalată. Lasă o bucată de brânză la temperatura camerei puţin. O brânză bună doar se înmoaie puţin.
În schimb o brânză cu grăsimi vegetale se va usca tare şi va avea un strat de umezeală/grăsime deasupra.


Cum să alegi îngheţata?

Lasă îngheţata preferată la temperatura camerei. Dacă se topeşte greu şi ajunge să fie lichidă atunci ea conţine grăsimi vegetale hidrogenate. O îngheţată de calitate se va topi şi va avea o textură cremoasă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod