Studiu: De ce nu ar trebui să urmărești mașina unui prieten în trafic

Studiu: De ce nu ar trebui să urmărești mașina unui prieten în trafic

Se întâmplă des: mergi împreună cu un prieten în același loc, fiecare cu mașina lui, iar pentru a nu vă rătăci în trafic, unul dintre voi îl urmează pe celălalt.
Dar în cadrul unui studiu recent s-a descoperit că urmărirea unei alte mașini este foarte riscantă.

Cercetătorii au descoperit că șoferii care urmează o altă mașină către aceeași destinație sunt mai predispuși să conducă periculos. În cadrul unui experiment care a inclus 16 studenți de la Universitatea din Arizona, participanții au fost rugați să conducă printr-un traseu care simula străzile unui oraș. În prima fază li s-a cerut să conducă oriunde vor prin oraș, iar în cea de-a doua fază au fost rugați să urmeze o mașina din față lor.

Potrivit rezultatelor studiului, șoferii s-au angajat în manevre riscante atunci când au urmărit o altă mașină.
Șoferii care urmăreau mașina din față au condus mai repede, au luat virajele brusc, la viteze prea mari și au schimbat benzile de mers rapid, fără să se asigure prea bine. De asemenea, șoferii nu au reușit să observe pietonii la fel de rapid ca atunci când au condus fără a urmări o mașină.

Cercetătorii de la Universitatea din Arizona, autorii studiului, sunt de părere că șoferii conduc mai periculos atunci când urmăresc o altă mașină de teamă să nu se rătăcească sau să se îndepărteze de cel din față. Pe de altă parte, șoferul din față are tendința de a reduce viteza și de a aștepta mașina din spate înainte de a face viraje sau a schimba benzile, ceea ce îi poate încurca pe ceilalți participanți la trafic.


Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod