Cele mai sănătoase combinații alimentare

Ştiai că fierul din ficăţei este mult mai uşor absorbit în corp dacă adaugi roşiile în această combinaţie? Trebuie să cunoşti cele mai sănătoase combinații alimentare!

Există anumite alimente pe care este bine să le consumi împreună cu altele pentru a obţine cele mai bune combinaţii alimentare. Prin asocierea corectă a alimentelor, valoarea lor nutriţională creşte şi organismul tău va beneficia de o doză mai ridicată de minerale şi vitamine. Dacă până acum nu ştiai că ficăţeii sunt mult mai sănătoşi atunci când sunt combinaţi cu roşii, acum trebuie să încerci şi această combinaţie.
De asemenea, mai există o mulţime de astfel de combinaţii alimentare care transformă mâncarea ta într-un superaliment.

Iată ce alimente trebuie să combini ca să ai o sănătate de fier!
1 din 10

Ficăţei cu roşii

Lipsa fierului din organism poate să genereze o multitudine de efecte negative, cum ar fi oboseala persistentă, un metabolism lent care favorizează îngăşarea, precum şi o serie de probleme care pot să apară la nivelul inimii. Ştim că ficăţeii de pui sunt recomandaţi pentru conţinutul lor ridicat de fier, însă trebuie să te asiguri că adaugi o sursă de vitamina C alături de ei, deoarece atunci se realizează o absorbţie completă a fierului. Roşiile se numără printre cele mai bune surse de vitamina C pe care le poţi combina cu nişte ficăţei înăbuşiţi cu ceapă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod