Friptura de vita cu broccoli

Combinaţii alimentare puternice. Ingredientele pe care trebuie să le consumi împreună

Aceste alimente se combină perfect şi sunt mult mai hrănitoare când sunt consumate împreună. Descoperă ce combinaţii alimentare puternice trebuie să faci în farfurie!
Unele alimente au un conţinut mai mare de nutrienţi atunci când sunt asociate cu ceea ce trebuie. Ca să furnizezi corpului substanţele nutritive de care are nevoie iată câteva combinaţii alimentare puternice pe care le recomandă nutriţioniştii:


1. Friptura de vită plus broccoli = fier cu vitamina C


Friptura de vită are un conţinut ridicat de fier, iar acesta se va absorbi mult mai uşor atunci când îl asociezi cu alimente bpgate în vitamina C. Broccoli aduce vitamina C, dar şi sulforafan, o substanţă care este recunoscută pentru proprietatea sa anticancerigenă.


2. Salată plus ulei de măsline extravirgin = caroten cu grăsimi sănătoase


Licopenul, betacarotenul şi antioxidanţii din salatele preparate din legume/verdeţuri proaspete sunt absorbite într-o cantitate de ori mai mare atunci când sunt asociate cu uleiul de măsline extravirgin, care este bogat în acizi graşi omega-3.


3. Orez sălbatic plus usturoi = fier cu zinc


Corpul tău va absorbi o cantitate mai mare de fier şi zinc, două minerale care se găsesc din abundenţă în orezul sălbatic, dacă adaugi usturoi atunci când îl fierbi.


4. Căpşuni plus fulgi de cereale integrale = vitamine din complexul B cu vitamina C


Vitaminele sunt absorbite mai uşor atunci când consumi căpşunile împreună cu fulgi de ovăz (secară, orz) şi un iaurt degresat. Iată o idee excelentă pentru un mic dejun uşor şi vitaminizant.


5. Tofu plus ardei gras = fier cu vitamina C


Este o combinaţie potrivită pentru cei care aleg un regim vegetarian sau vegan, deoarece fierul din tofu va fi mult mai uşor absorbit atunci când îl consumi cu ardei gras. Vitamina C din ardeiul gras favorizează absorbţia fierului din surse vegetale.


6. Varză plus somon = vitamina D cu grăsimi sănătoase


Prin asocierea unor alimente bogate în vitamina D, precum varza, cu surse de grăsimi sănătoase, cum ar fi somonul, păstrăvul sardinele, macroul, heringul este favorizantă absorbţia eficientă a vitaminei D.


7. Avocado plus roşii = grăsimi sănătoase cu vitamina A


Grăsimile bune din avocado ajută ca vitamina A şi licopenul din roşii (în special cele gătite) să fie mult mai puternice şi mai uşor de absorbit pentru organism.


8. Unt de arahide plus banane = proteine cu carbohidraţi


Este o combinaţie alimentară perfectă după un antrenament la sală, furnizânnd atât proteine necesare pentru ţesutul muscular, cât şi carbohidraţi complecşi care furnizează energie.


9. Piperul negru plus curry/turmeric


Piperul negru conţine anumite substanţe care favorizează o bună absorbiţie a nutrienţilor esenţiali care se regăsesc în pulberea de curry sau turmeric. Astfel combinate, puterea lor nutriţională este mult mai mare.


10. Ceai verde plus lămâie = antioxidanţi


Este una dintre cele mai potrivite combinaţii şi se completează de minune. Vitamina C din zeama de lămâie intensifică absorbţia antioxidanţilor din din ceaiul verde.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod