Ce se întâmplă dacă renunţi la cafea o lună? Efecte vizibile

Chiar dacă nu ţi-ai propus acest lucru trebuie să ştii că efectele sunt vizibile şi le simţi pe propria ta piele. Vezi ce se întâmplă dacă renunţi la cafea o lună!
Prima săptămână este foarte dificilă în special atunci când vorbim despre consumatorii înrăiţi de cafea. Însă, în momentul în care observi primele efecte vei dori să continui acest experiment.

În urma unui experiment realizat de BrightSide s-au constatat o mulţime de efecte pozitive dacă renunţi la cafea o lună. Iată ce se întâmplă în corpul tău şi care ar fi motivele pentru care ar merita să încerci acest lucru:

1. Dormi mai bine

Calitatea somnului se îmbunătăţeşte şi te trezeşti mai odihnită chiar şi după 6 ore de somn când te apropii de finalul lunii în care nu ai consumat deloc cafea. De asemenea, problemele cu insomnia dispar şi reuşeşti să adormi mult mai repede de îndată ce te pui la culcare.

2. Ai mai multă energie

După această perioadă se pare că organismul nu mai are nevoie de cafea ca să te simţi fresh şi plină de energie. De asemenea, dispar acele stări de agitaţie şi simţi că eşti mai calmă.

3. Îmbunătăţeşte aspectul tenului

Pentru că dormi mult mai bine, tenul tău va arăta din nou plin de sănătate, iar cearcănele se diminuează.

4. Nu mai eşti dependentă de cafea

Nu mai simţi că nu te poţi trezi şi că nu poţi funcţiona deloc fără să bei cafeaua de dimineaţă. Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi definitiv la cafea, însă se pare că este mult mai bine dacă nu o consumi zilnic, ci ocazional, de 2-3 ori pe săptămână.


Credit foto: brightside.me

Ce se întâmplă dacă renunţi la cafea o lună?


În prima săptămână
Totul este foarte dificil în prima zi, deoarece nu te poţi concentra deloc şi te gândeşti numai la somn. Însă, poţi să încerci alte alernative cum ar fi ceaiul verde, cicoarea, salata proaspătă de fructe care pot să-ţi dea energie, luându-ţi puţin gândul de la cafea.

În a doua săptămână
Încă resimţi o poftă nebună de cafea şi trebuie să rezişti în faţa tentaţiilor când treci pe lângă cafenele.
Consumă multă apă şi optează pentru ceaiurile din plante medicinale.

În a treia săptămână
Începi să dormi mult mai bine, să adormi mai repede fără să mai ai insomnii, iar acest lucru poate să te determine să continui experimentul.

În a patra săptămână
Te poţi trezi mult mai uşor dimineaţa la prima oră şi simţi că ai mult mai multă energie. Iar acest lucru nu are cum să nu te binedispună din bună dimineaţă şi să simţi că nu mai ai nevoie de cafea pentru a începe să funcţionezi normal.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod