Ce se întâmplă dacă te abții să mergi la toaletă prea mult

Ce se întâmplă dacă te abții să mergi la toaletă prea mult

Ți s-a întâmplat vreodată să mai ai puțin până ajungi acasă și ai preferat să nu te oprești la o toaletă în drum și să aștepți? Nu este neapărat un lucru rău, dacă nu devine un obicei.
Iată ce se întâmplă dacă te abții să mergi la toaletă!

De ce nu este bine să te abții să mergi la toaletă prea mult?

1. Vezica urinară poate avea de suferit


Vezica ta poate să țină aproximativ două căni cu apă, iar în cazul copiilor și mai puțin. Gândește-te acum la vezica urinară ca la un mușchi, pentru că exact asta este. Iar în momentul în care este suprasolicitată, aceasta poate afecta și zona pelviană. Mușchiul pelvin controlează eliberarea urinei. 

2. Creierul tău nu mai poate recunoaște momentele în care trebuie să mergi la toaletă


Chiar dacă nu îți vine să crezi, cu cât te abții să mergi la toaletă mai mult, cu atât se întinde mai mult vezica urinară. Iar odată ce aceasta se întinde, creierul pierde abilitatea de a recunoaște momentul în care trebuie să mergi la toaletă.
Iar mesajele critice trimise de către vezica urinară spre creier pot trece neobservate.

3. Te poți scăpa pe tine


Pe măsură ce vezica urinară devine din ce în ce mai plină, există șanse mari să nu reușești să ajungi la baie la timp. Probabil că ți s-a întâmplat și ție de câteva ori să simți că ai ajuns în ultimul moment la toaletă, după ce te-ai grăbit cât de mult ai putut. Acest lucru este mai probabil să li se întâmple copiilor mici și vârstnicilor, dar asta nu înseamnă că nu ți se poate întâmpla și ție, dacă îți soliciți vezica prea mult.

4. Poți face o infecție urinară


Aproximativ jumătate dintre femei fac infecție urinară cel puțin o dată în viață. Iar aceste infecții apar din cauza bacteriilor care ajung în tractul urinar, cauzând ulterior simptome precum arsuri, nevoia de a urina frecvent și durerea pelvină, printre altele.
Însă infecțiile urinare nu se datorează direct de la faptul că te abții să mergi la toaletă. Dacă nu îți golești vezica urinară destul de des, organismul devine spațiul perfect de reproducere a bacteriilor, care poate duce la apariția infecțiilor urinare.

5. Se pot încleșta mușchii


Nu numai că vei simți un disconfort atunci când te abții să mergi la toaletă, ci s-ar putea ca mușchii respectivi să rămână încleștați. Vei simți o durere abdominală minoră, însă deranjantă, care te poate însoți pentru o perioadă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod