Bananele - Selectarea si pastrarea

Deoarece bananele sunt culese cand inca sunt verzi, nu este ceva neobisnuit sa le vedem cu aceasta culoarea in magazine. Insa, tu trebuie sa alegi bananele in functie de perioada in care doresti la se consumi, deoarece bananele cu coaja verde vor avea nevoie de mult timp pana se coc.

O banana buna de consumat trebuie sa fie ferma, dar nu foarte tare, de un galben aproape stalucitor, iar coaja sa fie intacta, fara julituri. Marimea bananei nu afecteaza calitatile acesteia, in consecinta alege pe cele care iti plac si iti convin.


Cu toate ca bananele arata flexibile, in realitatea acestea sunt fragile si ar trebui cumparate cat sunt in putere, deoarece tinute neadecvat se strica foarte repede. Ele ar trebui coapte la temperatura camerei, deoarece la temperaturi extreme, prea scazute sau prea ridicate, bananele trec de la faza de coacere la cea de alterare rapida. O banana necoapta nu ar trebui tinuta in frigider, deoarece se va intrerupe procesul de coacere si nu isi va reveni nici daca este readusa la temperatura camerei.


Daca vrei sa grabesti procesul de coacere, infasoara bananele in ziare unde vei adauga si un mar.  Bananele coapte care vor fi consumate in cateva zile pot fi tinute la frigider,  chiar daca coaja va capata o culoare mai inchisa, fructul nu va fi afectat.

Pentru ca bananele sa fie mai savuroase si mai gustoase dupa ce sunt scoase de din frigider lasa-le sa se incalzeasca la temperatura camerei.

Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca fructele bine coapte au un nivel crescut de antioxidanti.
 

De asemenea, exista posibilitatea sa congelezi bananele, pastrandu-se aproximativ 2 luni. Aceastea pot fi congelate cu coaja, intr-o punga, sau pot fii decojite si tinute in recipiente de plastic. Pentru a preveni ca acestea sa isi piarda culoarea adauga putin suc de lamaie inainte de congelare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod