Alege gustari sanatoase, in functie de preferinte

Daca nu iti plac legumele simple, crude, incearca sa le combini cu alte alimente, pentru un gust exceptional. De exemplu, poti inmuia telina in sos din iaurt cu verdeata tocata sau o poti unge cu o lingurita de humus sau unt de arahide. La randul lor, ardeii grasi sunt deliciosi umpluti cu branza de vaci degresata, amestecata cu bucati de nuca.

Gustari consistente

Atunci cand ai mult de lucru si nu ai timp pentru un pranz satios, o gustare consistenta ii va furniza organismului tau vitaminele, mineralele si fibrele necesare unei functionari optime.

Prepara salate delicioase din legume, cu orez brun sau fasole rosie, la care poti adauga cubulete de branza sau sunca de pui, ou fiert si o lingura cu ulei de masline.

Incearca sa reduci cantitatea de sare consumata si nu folosi maioneza sau alte tipuri de dressing pentru salata, care contin grasimi si aditivi.

Nu ai timpul necesar pentru a prepara o salata? Gustarea ta poate fi compusa din fasii din piept de pui sau bucatele de ton cu rosii, o felie subtire de paine neagra cu seminte si branza de vaci degresata sau o portie de biscuti din faina integrala cu humus.

Gustari lichide

In cazul in care preferi sa bei mai degraba decat sa "rontai", poti opta pentru bauturi gustoase, pline de vitamine, cum sunt sucurile de fructe. Cu ajutorul unui storcator, prepara sucuri din mere, portocale, rosii sau fructe de padure.

Cu putina imaginatie, poti realiza combinatii interesante intre diverse sucuri de fructe, la care poti adauga un praf de vanilie, putina scortisoara, o felie de lamaie sau gheata.

Daca te afli la birou sau in oras, nu te lasa descurajata: poti sa alegi o bautura fara zahar, cum este ceaiul (indulcit, poate, cu miere, daca nu esti la regim), cafeaua, laptele degresat sau apa plata cu lamaie. Te vei simti revigorata si vei avea energie pentru intreaga zi.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana4tzk pe 2 Nov 2008, 13:18
    mancare

    eu nu prea am probleme cu mancarea pot sa maninc aproape orice dar ni in exces. este f important sa mancam sanatos

    0
    0

  • gombotel pe 12 Oct 2008, 23:56
    expicatie

    eu am munca de teren si m-am ingarsat 4 kg.,cum se poate asa ceva?

    0
    0

  • blondyx pe 7 Oct 2008, 00:33
    mancare

    eu nu am probleme cu mancarea,pot manca orice,nu pun in kg exagerat,cat sa ma mentin.e adev.,e important sa mananci fructe,legume!!

    0
    0

  • teodoru elena pe 1 Oct 2008, 10:59
    gustari sanatoase

    este f important sa mincam sanatos

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod