5 băuturi şi alimente care te ajută să-ţi recapeţi energia

Începe ziua cu un smoothie în loc să iei vitamine sintetice! Astfel, corpul va primi nutrienţii de care are nevoie în timpul zilei.
Lipsa de energie este cauzată de alimentele pe care le consumăm. De asemenea, sedentarismul este un alt factor de risc care afectează grav nivelul de energie al organismului. Prin urmare, cele mai importante schimbări pe care le poţi face pentru a avea mai multă energie sunt schimbarea regimului alimentar şi exerciţiile fizice efectuate cu regularitate. Iată câteva dintre alimentele şi băuturile pe care te poţi baza:

1. Seminţe de floarea soarelui în loc de chipsuri


Seminţele crude de floarea soarelui au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali, vitamine (E, A, D, complexul vitaminic B), multe minerale (zinc, fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor) şi proteine. Acestea sunt considerate amplificator de energie penru că hrănesc organele digestive, splina şi pancreasul, scrie nutriţionistul britanic Gillian McKeith în cartea sa “Hrană vie pentru sănătate”.
Consumă-le ca gustare în loc de chipsuri sau alte alimente procesate.


2. Mei în loc de orez alb sau cuşcuş


Meiul conţine fier, magneziu, potasiu, siliciu, vitamine din complexul B, vitamina E, proteine cu puţine calorii, enzime digestive şi are rolul de a îmbunătăţi digestia, îndepărtând acidul în exces. Conferă energie şi este mult mai sănătos decât orezul alb sau cuşcuşul.

De asemenea, trebuie să ştii că meiul nu conţine gluten, fiind potrivit şi persoanelor care au intoleranţă la această substanţă.


3. Suc din iarbă de grâu în loc de cafea


Fie optezi pentru iarba de grâu proaspătă pe care să o storci, fie foloseşti pulberea din iarbă de grâu (sau de orz verde, lucernă) pe care o amesteci cu apă. Acesta conţine cantităţi însemnate de fier, calciu, magneziu, aminoacizi, clorofilă, vitaminele A, C, E cu numeroase efecte benefice asupra organismului.


4. Smoothie în loc de vitamine sintetice


În loc să iei vitamine sintetice este de preferat să-ţi prepari un smoothie cu mai multe ingrediente pe care în mod normal nu ai reuşi să le consumi pe parcursul zilei. Începe ziua cu un smoothie multivitamine ca să asiguri organismului necesarul de nutrienţi! Ce nu trebuie să lipsească din smoothie: seminţele de dovleac care au grăsimi bune, mult fier şi te feresc de paraziţi intestinali, seminţele de in care au fibre şi îmbunătăţesc digestia, seminţele de chia care scad colesterolul şi au o grămadă de minerale/vitamine, legume cu frunze verzi (pătrunjel, spanac) care aduc enzime şi clorofilă.
Pe lângă această bază pe care să o foloseşti mai poţi adăuga zeamă de lămâie, banană, măr sau fructe de pădure congelate.


5. Cereale integrale în loc de cereale rafinate


La mesele principale consumă cereale integrale, leguminoase, grăsimi sănătoase şi legume preparate termic cât mai simplu. Orezul brun, pastele din făină integrală, quinoa, amarantul, meiul, grâul/orzul/ovăzul integral sunt câteva dintre cele mai nutritive cereale integrale la care poţi să apelezi. Pe lângă ele poţi să adaugi grăsimi sănătoase (ulei de măsline, nuci, avocado, peşte), leguminoase (mazăre, năut, linte, fasole boabe) şi legume la abur/cuptor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod