Cum să-ţi alegi corect echipamentul de sport dacă mergi la sală

Echipamentul de sport joacă un rol esenţial în desfăşurarea exerciţiilor în sala de fitness, de aceea trebuie să îl alegi cu grijă. Cele mai multe femei nu ţin cont decât de criteriul estetic atunci când aleg echipamentul de sport, de aceea se simt incomod în timpul exerciţiilor şi chiar îşi îngreunează munca.
Dacă pentru anul acesta ţi-ai propus să mergi la sală pentru a-ţi tonifia corpul şi a slăbi, iată cum trebuie să alegi corect echipamentul de sport.

Ai grijă ca materialul să fie sintetic şi elastic

În general, bumbacul este cel mai bun material din fibre naturale, deoarece lasă pielea să respire şi absoarbe foarte bine transpiraţia. Ei bine, tocmai din acest motiv trebuie să ştii că el nu este potrivit pentru un echipament de sport. Când transpiri excesiv în timpul exerciţiilor, tricoul se va uda, iar senzaţia constantă de umezeală şi de rece îţi va crea un disconfort major.

De aceea, când alegi echipamentul de sport, este bine să te orientezi către un tricou sau un top din material sintetic, care absoarbe bine transpiraţia, dar se şi usucă foarte repede.

O altă calitate a materialului pentru echipamentul de sport este elasticitatea.
Dacă vrei să te poţi mişca în voie la aparate, este bine ca hainele pe care le porţi să fie elastice şi să aibă cusături cât mai subtile, care nu îţi rănesc pielea.

Caută o bustieră adecvată

Dacă bărbaţii pot face sport chiar şi la bustul gol, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre femei. Sânii au nevoie de o susţinere corespunzătoare în timpul exerciţiilor, altfel te poţi alege cu dureri sau, în cel mai bun caz, poţi avea senzaţia că îţi scapă de sub control. Bustiera ar trebui să facă parte din echipamentul tău de sport pentru sală şi ar trebui să înlocuiască sutienul.

Cumpără pantofi sport special pentru sală

Pantofii sport pe care îi porţi la serviciu sau cu care ieşi în parc nu sunt adecvaţi pentru sală, aşa că ar trebui să-ţi cumperi o pereche de adidaşi special pentru orele de antrenamente.
Acestia trebuie sa fie flexibili şi uşori, iar poziţia piciorului în interiorul lor trebuie să fie confortabilă, nici prea liberă, dar nici prea strâmtorată.

Alege un echipament de calitate

Dacă pentru ţinutele de stradă faci compromisuri şi pui accent mai mult pe design decât pe calitatea materialelor, în cazul echipamentului de sport nu este indicat să faci acest lucru. Cel mai important este să te simţi bine şi să ai grijă de sănătatea ta, iar dacă asta înseamnă să dai un ban în plus pe un echipament de sport de calitate, atunci nu ar trebui să faci niciun pas înapoi.

Nu este necesar să îţi cumperi întreg echipamentul de sport dintr-un singur magazin, însă pe cât este posibil, încearcă să te orientezi către articolele din magazinele de specialitate, concepute pentru exerciţiile fizice.

Adaptează-ţi echipamentul în funcţie de sport

Nu în ultimul rând, este bine să ştii că echipamentul de sport trebuie adaptat în funcţie de antrenamentele pe care le faci.
De exemplu, pentru alergări, pantofii sport sunt uşor diferiţi decât cei pentru gimnastică, însă instructorul de fitness îţi poate da mai multe detalii
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod