5 alimente plictisitoare care devin delicioase dacă sunt gătite creativ

Conopida şi broccoli sunt două dintre legumele care nu au foarte mare succes, cu toate că sunt o mină de substanţe nutritive. Descoperă cum să le găteşti creativ ca să le faci mult mai gustoase şi apetisante!

1. Conopida

Conopida poate să aibă un gust neplăcut atunci când este fiartă simplu, însă se transformă în ceva foarte delicios atunci când este murată sau gătită la cuptor. Ca să o prepari la cuptor nu trebuie decât să stropeşti buchetele de conopidă cu ulei de măsline şi mirodenii, după care să le laşi la cuptor în tava tapetată cu hârtie de copt.

Un alt truc ca să faci conopida mai gustoasă este acela de a folosi într-un blat pentru pizza. Pune buchetele de conopidă în robotul de bucătărie şi mixează-le până devin mărunte. Amestecă "făina" de conopidă cu ou, sare, oregano, puţină făină integrală şi parmezan ca să obţii un aluat. Îl întinzi, îl dai la cuptor maxim 15 minute până vezi marginile aurii. Apoi aranjezi pe pizza ingredientele dorite şi o mai laşi la cuptor câteva minute până se topeşte brânza.


2. Broccoli

Foarte multe persoane se feresc de broccoli, deoarece nu este pe placul tuturor atunci când este fiert simplu. În primul rând nu trebuie să-l fierbi foarte mult, ci să rămână crocant, deoarece atunci vei avea şi textura potrivită şi un gust mai bun. Un alt truc este acela de a consuma broccoli cu parmezan, de exemplu într-o supă-cremă cu smântână, usturoi şi parmezan. Gustul va fi unul mai slab de broccoli şi mai puternic de parmezan. De asemenea, îl poţi prepara la cuptor şi să presari brânză şi mujdei cât este cald pentru a nu avea un gust intens.

3. Varza de Bruxelles

Are un gust mai ciudat atunci când este fiartă, mai ales atunci când o laşi prea mult pe foc, de aceea nu este pe placul tuturor.

Ca să faci varza de Bruxelles delicioasă trebuie să o pui la cuptor. Atunci când o stropeşti cu puţin ulei de măsline, sare, piper şi o laşi la cuptor, gustul ei va fi unul mai plăcut. De asemenea, după ce o scoţi de la cuptor presară pe ea puţin mujdei de usturoi.

O altă modalitate de a face varza de Bruxelles mai gustoasă este să faci o tocăniţă cu ea (precum o faci pe cea de cartofi), în care să adaugi curry, chimen, turmeric şi seminţe de coriandru. Vei obţine o tocăniţă cu specific indian, plină de savoare şi un gust pregnant de curry. 

4. Dovleceii

Pot să nu fie deloc apetisanţi pentru anumite persoane, în special dacă vorbim despre dovleceii folosiţi în ciorbe sau fierţi în tocăniţe. Însă, lucrurile se schimbă complet atunci când pui dovleceii pe grătar sau îi prăjeşti în ulei după ce îi dai prin ou şi făină. În plus, ambele preparate merg de minune cu mujdei de usturoi.


5. Sfecla roşie


Este delicioasă atunci când este murată, însă nu ţi se pare deloc interesantă şi nu-i găseşti locul în alte preparate? Află că sfecla roşie este delicioasă atunci când o tai în jumătăţi, o înveleşti în folie de aluminiu şi o stropeşti cu ulei de măsline, oţet balsamic (mai adaugi sare, piper, măghiran, usturoi) şi o laşi pe jar sau în cuptorul încins timp de o oră. De asemenea, când faci legume la cuptor aruncă printre ele să câteva bucăţi de sfeclă, amestecă-le pe toate cu puţin ulei, condimente şi lasă-le la cuptor.

Va fi delicioasă şi sfecla. 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionica pe 18 Aug 2013, 11:44
    cmentariu

    imi place ideia cu pusul legumelor la cuptor MULTUMESC

    1
    0

  • Nina pe 16 Aug 2013, 07:22
    Gresealä gramaticalä

    Este incorectä expresia FOARTE DELICIOASÄ, e un pleonasm. Chiar nu stitzi elementara limbä românä?

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată