Capatana de usturoi

5 alimente importante pe care să le consumi zilnic

Usturoiul este un superaliment cu efect spectaculoase asupra sănătăţii. Descoperă care sunt şi celelalte alimente minune pe care să le consumi zilnic!
O alimentaţie echilibrată care cuprinde proteine de calitate (carne slabă, peşte, ouă, lactate), multe verdeţuri şi legume, cereale integrale, leguminoase, nuci, seminţe şi fructe va asigura o mulţime de nutrienţi esenţiali pentru corpul tău. Dar pentru că este foarte greu să planifici zilnic mesele pe care le vei consuma, astfel încât să te asiguri că ai inclus toate alimentele de care are nevoie corpul tău este bine să îţi faci o listă cu cele mai importante alimente care nu trebuie să-ţi lipsească din meniul tău.


Iată care sunt cele 8 alimente minune pe care să le consumi zilnic:


1. Usturoiul


Este unul dintre alimentele cu efecte puternice asupra sistemului imunitar, a sistemului cardiovascular, dar este şi recunoscut pentru proprietăţile sale anticancerigene. Chiar dacă este un aliment cu un miros puternic şi pe care nu îl poţi include cu uşurinţă în planul tău alimentar zilnic este bine să ştii că nu este necesar să-l foloseşti în cantităţi mari.
Astfel că un căţel de usturoi zdrobit poate să fie inclus fără probleme în preparatele pe care le consumi în timpul zilei şi este suficient în zilele în care nu-ţi permiţi o cantitate mai mare.

Alicina este substanţa din usturoi care-l transformă într-un superaliment.
Numeroase studii realizate de-a lungul timpului şi citate de Institutul American de Cancer au scos la iveală beneficiile pe care le aduce consumul zilnic de usturoi, protejând corpul de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de stomac, colon, esofag, pancreas şi sân.


Un alt studiu apărut în publicaţia Anti-Cancer Agents in Medicinal Chemistry arată că extractul de usturoi reduce riscul de cancer la sân şi suprimă dezvoltarea tumorilor mamare deja existente. Aceste rezultate au arătat chiar faptul că extractul de usturoi are efecte mai puternice decât usturoiul în stare naturală.


Şi inima ta are de beneficiat de pe urma consumului zilnic de usturoi, el fiind recunoscut pentru protecţia pe care o oferă îmnpotriva bolilor cardiovasculare.
Un studiu publicat în American Society for Nutrition arată că usturoiul reduce nivelul colesterolului rău şi al trigliceridelor, menţine tensiunea arterială în limite normale şi previne formarea plăcilor de aterom care blochează arterele.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod