5 alimente care-ţi fac rău fără să ştii

Ai migrene, stări de oboseală permanentă, balonare sau dificultatea de a pierde din greutate? Este foarte posibil să ai intoleranţă alimentară la alimente pe care nici nu le bănuiai. Află ce surse alimentare pot determina aceste simptome!

 

Ai migrene, stări de oboseală permanentă, balonare sau dificultatea de a pierde din greutate? Este foarte posibil să ai intoleranţă alimentară la alimente pe care nici nu le bănuiai.

 

Află ce surse alimentare pot determina aceste simptome!

 

Atunci când consumăm un aliment la care avem intoleranţă alimentară, organismul are o reacţie de respingere la proteinele conţinute de respectivul aliment şi nu îl digeră corespunzător.

 

 

 

Simptomele intoleranţei alimentare

 

  • durerile de cap
  • oboseala cronică
  • apatia
  • balonarea
  • dificultatea de a pierde în greutate
  • constipaţie
  • diaree
  • acnee.


“Deşi intoleranţa alimentară este un subiect destul de puţin cunoscut şi dezbătut în România, probabil mulţi dintre noi îi resimţim efectele în fiecare zi, fără să ştim”, este de părere Prof. Dr.

Dan Cheţa de la Institutul de Nutriţie şi Boli Metabolice “N. Paulescu”.

 

 

Alimente care pot cauza aceste simptome


1. Laptele de vacă
2. Untul
3. Afumăturile
4. Ouăle
5. Produsele care conţin grâu.


Dar pentru a preciza cu exactitate toate alimentele care îţi fac rău poţi să efectuezi un test nou lansat la noi în ţară şi care se numeşte York Test.

 

 

Noul test care depistează intoleranţa alimentară


Depistarea intoleranţei alimentare este cu atât mai importantă, cu cât este cauza cea mai frecventă a unor simptome atât de comune. York Test-ul, testul de depistare a intoleranţei alimentare recunoscut la nivel internaţional, este adus acum şi în România.

Este un test de sânge care arată imediat la care aliment sau alimente ai intoleranţă alimentară.

În timp ce pentru efectuarea vechilor teste era nevoie de luarea de probe de sânge din venă, prin tehnologia Yorktest este suficientă luarea probei respective din vârful degetului şi identificarea alimentelor la care aveţi intoleranţă activă.. Testele de veche generaţie nu reuşeau să facă diferenţa dintre intoleranţa pasivă şi cea activă, iar persoanele erau sfătuite să excludă foarte multe alimente din regimul lor.

 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Corina pe 8 Apr 2013, 01:52
    Despre teste

    In primul rand trebuie facuta distinctia clara intre intoleranta alimentara si alergia alimentara. Mai multe vezi pe www.intoleranta-alimentara.ro

    0
    0

  • anca pe 23 Mar 2013, 15:12
    test york

    Ar fi necesar un astfel de test dar pretul este exagerat...

    0
    0

  • Selda pe 11 Sep 2011, 17:07
    Numai 5 alimente?...

    Interesant este ca pana la 39 de ani nu am avut nici o problema alimentara, dar dupa aceasta varsta am ajuns, in 7 ani, sa nu mai pot sa mananc aproape nimic, caci, daca nu am alergie la alimentul respectiv, prezint simptomele intolerantei alimentare, sau ale unei crize de fiara migrenoase. Cel mai bine ma simt cand nu manac (!?!), cu conditia sa nu ma apuce lesinul de nemancat! Am dat 900 de lei, in total, pentru a afla ca prezint reactie pozitiva IgE la 27 de alimente, culmea sanatoase, si pe care le mancam vioaie pana anul acesta. Sa mai dau inca 1700 de lei (caci atat costa un test York), ca sa aflu ca la alimentele la care nu fac alergie am intoleranta alimentara, si sa ajung la concluzia ca mai pot manca vreo 5-6 alimente, dar nici acelea pentru mult timp, caci daca le consum timp indelingat numai pe acestea, risc sa ma trezesc cu reacti de sensibilizare la ele! Deci, in concluzie, as putea sa ajung sa dau 2600 de lei ca sa mi se spuna ca mai bine nu manac si voi trai in consecinta, pana voi rezista!... Partea mai trista este ca salariul meu de profeaoara este de vreo 2 ani incoace de 900 de lei, dupa 23 de ani vechime, dar daca imi fac testele si reiese ca nu mai trebuie sa dau bani pe mancare, decat pe apa plata, poate merita investitia de 2600 de lei...,o recuperez in 3 luni de nemancat... ma gandesc insa de unde voi avea banii pentru sicriu, caci dupa 3 luni de nemancare, doar de o astfel de "dotare" voi mai avea nevoie!... Si cand ma gandesc ca omenirea se chinuie sa ne faca sa traim pana peste 100 de ani, cand ar fi mai ieftin si mai simplu sa murim la 40 de ani, cam cand debuteaza toate aceste suferinte care te fac sa te intrebi daca singurul tau rost in societatea aceasta nu este cumva doar acela de a plati taxe si impozite, din care altii sa huzureasca in vile si vacante, pe care tu nu le poti apuca dupa 23 de ani de munca intelectuala cinstita, si sa se trateze in spitale din strainatate, caci pe astea din Romania le inchid sau golesc de medici si asistente de valoare!?!...

    2
    0

  • lili_lilik pe 27 Apr 2011, 15:58
    pt mihaela

    costul testului este undeva la 450 euro fara tva...mi se pare exagerat de mut,am gsit pe net info

    0
    0

  • musteata letizia pe 20 Mar 2011, 18:15
    intolerante alimentare

    ciao este greu de crezut dar asta e io acum 2 ani am descoperit ca sunt intoleranta la zahar ciocolata cu lapte carne de vitel ,parmegiano asa ca am eliminat zaharul normal folosesc cel de canna evit pe cit se poate tot ce este dulce din comert dar 1 data pe saptamina maninc si carne ciocolata etc

    1
    0

  • Mihaela Popa pe 18 Mar 2011, 21:54
    test pt. intoleranta alimentara

    Articol interesant. As dori sa stiu unde se poate face acest test si eventual cat costa

    5
    0

  • Smart O pe 18 Mar 2011, 19:23
    5 sau mai multe alimente

    Renuntati la mincare , tot ce mincati face rau , tot ce beti face rau , pina si aerul face rau , dar cel mai mare rau este ca existam . Se cere un singur lucru - cianura la discretie .

    10
    4

  • MO pe 18 Mar 2011, 12:11
    pretul medicamentului in RO.

    daca suntetei onesti.... incepeti o campanie de 'domolirea' a acestor preturi. In tara ns. sunt aberant de amri si mai ales nimeni nu-si pune deloc ac. problema - specula oficiala 2. dece Polidinul romanesc pare sa aiba o 'soarta' neconcurentiala...? Suntem victimele propriilor ns. conducatori...?

    3
    0

  • G.E pe 18 Mar 2011, 09:34
    interesant..

    Intoleranta alimentara in primul rand se face din cauza asocierii alimentelor necorespunzator,sau cum scria yk ereditar.Laptele asociat cu alte alimente normal ca genereaza intoleranta,deoarece se digera mai greu.combinatia a mai multor tip de aliment este neindicat dar nu consumul!exceptie afumaturile unde intr-adevar este indicat mai rar

    2
    0

  • yk pe 18 Mar 2011, 09:24
    5 alimente care-ţi fac rău fără să ştii

    NU POT SA CRED !!! fara sa fiu specialist in domeniu, mi se pare o ineptie, intregul articol ! ca or exista intolerante la gluten, lactoza etc acestea nu se prea dobandesc ci sunt ereditare si au si alte simptome, de care nu se face vorbire aici... ca simptomele descrise pot fi manifestari generate de alte cauze, nu se spune nimic. asa ca despre ce vorbim in acest articol? despre testul york? haidet, dati cu banu'n noi sa va facem testul !!!! deci doamna Ioana Marosan, in ce calitate ne retineti atentia cu acest articol? Intreb si eu, retoric (pentru ca exista un loc pentru comentarea articolului)...

    8
    5

  • VASILICA64 pe 18 Mar 2011, 08:17
    5 alimente,,,

    interesant,,si,,poate alta data,,,alte,,produse,,merci,,,

    2
    5

  • IANCU pe 18 Mar 2011, 08:13
    5 alimente care-ti fac rau fara sa stii

    Pentru toti cred ca este interesant, merita sa ne preocupe in masura in care avem si noi probleme asemanatoare !

    3
    0

  • IANCU pe 18 Mar 2011, 08:01
    5 alimente care-ti fac rau fara sa stii

    Este interesant si as dori sa trimiteti detalii, proceduri. Multumiri pentru tema interesanta !

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod