Avocado

10 alimente alcaline pe care trebuie să le consumi zilnic

Alimente alcaline: broccoli, conopida, varza

5. Morcovi

Au un efect alcalin asupra corpului şi sunt recomandaţi spre consumul zilnic, în special folosindu-i în stare crudă pentru gustări şi în salate.


6. Grepfrutul alb

Conţine foarte puţin zahăr, lucru care îl face unul dintre fructele cele mai potrivite atunci când vrei să urmezi o dietă alcalină. Chiar dacă din punct de vedere chimic, el este acid, în urma testelor realizate de medicul Robert O'Young, grepfrutul devine alcalin când este metabolizat în corp.


7. Lămâi şi lime

Alte două fructe pe care medicul le recomandă datorită efectelor puternic alcaline sunt lămâile obişnuite şi cele verzi (lime).
Acestea chiar dacă sunt considerate a fi acide, reacţionează la fel ca grepfrutul, devenind alcaline odată ce sunt metabolizate în corp. "Stoarceţi de-a lungul zilei lămâie sau lămâie verde în apă şi mai ales înainte de culcare. Nu luaţi lămâie cu o jumătate de oră înainte de masă sau zece minute după ce aţi terminat de mâncat. Este bine să beţi cu o oră înainte de a mânca şi apoi să aşteptaţi până când a avut loc digestia pentru a bea din nou", explică medicul în cartea sa.


8. Sucul din vegetale verzi

Sucul proaspăt stors din verdeţuri proaspete şi legume verzi este puternic alcalinizant.
Foloseşte doar lămâile dacă vrei să incluzi şi fructe!


9. Roşiile

Atunci când sunt consumate în stare crudă, roşiile sunt alcalinizante. În schimb, atunci când sunt gătite devin acide, însă conţin luteina care este un puternic agent anticancerigen. Prin urmare, consumă-le în special crude în salate şi uneori foloseşte-le şi pentru a prepara sosuri delicioase preparate termic.


10. Nuca de cocos

Are un efect alcalin. Poţi să consumi apa de cocos sau pulpa pe care o obţii din fructele mature sau cele tinere.


Dieta alcalină: reguli pentru o sănătate de fier


Urmarea unui regim alimentar care include alimente alcaline şi se evită produsele care sunt generatoare de acid odată ingerate în corp este una dintre cele mai bune soluţii ca să slăbeşti şi să ai grijă de sănătatea ta. Iată care sunt regulile de bază pe care trebuie să le urmezi:

  • consumă multe legume şi verdeţuri, urmate apoi de fructe
  • bea multă apă plată şi ceaiuri din plante medicinale, neîndulcite.
  • consumă spanac crud, nuci şi seminţe crude, quinoa, avocado, broccoli, ulei de măsline.
  • evită sau limitează consumul alimentelor procesate, cum ar fi pâinea, pastele, orezul alb, cerealele dulci şi produsele din conservă, deoarece induc starea de hiperaciditate.
  • evită cafeaua, zahărul, făina albă, ceaiul negru, alcoolul, băuturile carbogazoase.
  • evită alimentele acide: carne (viţel, porc, pește, vânat, midii, cârnaţi, slănină etc), lactate (unt, brânză, lapte, zer, frişcă, brânză de soia), ouă, îndulcitori (zaharină, zaharoză, sucraloză, miere, sirop de arţar, roşcove, sirop de fructoză), sosuri (maioneză, wassabi, muştar, ketchup).
  • alimentele în stare crudă sunt mai alcalinizante, în schimb mâncarea gătită este mai acidifiantă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod