Zece pasi simpli pentru arderea caloriilor

Esti atat de ocupata incat nu ai timp sa te duci la o sala sa te antrenezi? Gresit. Este foarte important sa-ti faci timp. In lumea asta aglomerata, plina de presiune, familie si stres, cateodata trebuie sa folosim multa creativitate pentru a ne furisa la antrenamente.

Iata 10 ponturi in arderea grasimilor pentru cei care sunt foarte ocupati:

Cand te trezesti, acorda 10 minute exercitiilor. Alege doar trei miscari si repeta-le succesiv fara sa te opresti timp de 10 minute. De exemplu, poti sa-ti lucrezi bratele, abdomenul si picioarele. Totul doar in 10 minute! Ia o mica pauza atunci cand ai nevoie.

Micsoreaza intervalul de timp atunci cand mergi undeva sau sa iei paranzul. Daca iti ia 10 minute sa mergi la o anumita destinatie langa biroul tau sau in vecinatatea ta, incearca sa faci acest lucru in 8 minute. Poti sa faci asta dimineata inainte de serviciu sau in pauza de pranz.

Daca ai scari in casa sau la locul de munca, incearca sa le urci de cateva ori pe zi. Spune-ti ca vei urca scarile de 6 sau de 8 ori (sau de cate ori poti).

In timp ce stai, exerseaza cateva exercitii care sa-ti intareasca si sa-ti fixeze muschii. De exemplu, in timp ce stai pe scaun la birou, contracta-ti muschii abdominali timp de 60 de secunde. Fa trei repetari. Vei simti cum se intaresc muschii in doar trei saptamani daca executi de cateva ori pe saptamana.

Cumpara-ti un pedometru. Este un aparat mic care masoara cati kilometri ai mers pe zi. In fiecare saptamana, incearca sa mai adaugi cativa kilometri fata de saptamana precedenta. De exemplu, sa presupunem ca ai mers 1,5 kilometri in cursul unei zile normale de activitate. Incearca sa mergi 3 kilometri in urmatoarea saptamana. Fa un astfel de joc si vei arde mai multe calorii.

Ajungi obosita seara tarziu si vrei doar sa stai in fata televizorului? Incearca aceasta tehnica: fa pauze de 5 minute si fa niste exercitii care sa-ti stimuleze muschii si sa arda caloriile. De exemplu, fa o pauza de 5 minute si fa doar exercitii pentru abdomen. Apoi, cand este timpul pentru o alta pauza de 5 minute fa genoflexiuni. Incearca sa faci cat mai multe in acest interval de timp si de fiecare data incearca sa-ti dobori propriul record. In loc sa faci pauze pentru odihna, mai bine faci pauze pentru exercitii. Nu este absolut necesar sa vezi reclama aceea noua, nu-i asa?

Cum sa exersezi un singur tip de exercitiu timp de 7-10 minute pe zi? De exemplu, luni: faci genoflexiuni timp de 7 minute. Marti: exercitii pentru muschii fesieri pentru 7 minute (sprijinta de spatarul unui scaun ridici usor piciorul si executi cateva repetari pentru fiecare picior). Miercuri: flotari timp de 7 minute. Joi: abdomene timp de 7 minute. Vineri: lucreaza-ti bratele cu niste gantere usoare timp de 7 minute. Este rapid, usor si eficient.

Ce poate fi mai simplu? Alege drumul cel mai lung de fiecare data cand vrei sa ajungi undeva - chiar daca este cu un coleg de serviciu.

"Dubleaza treptele". De fiecare data cand urci scarile, ia cate doua trepte in loc de una. Este bine pentru picioare.

Exerseaza cu partenerul sau cu un prieten. Cu siguranta vei gasi pe cineva care se afla in aceeasi situatie ca si tine. Sa beneficiezi de suport te va motiva si mai mult si te poate face sa acorzi chiar mai mult timp pentru exercitii.

Normal ca asta nu o sa te faca un atlet olimpic si nici nu o sa-ti transforme abdomenul in sase pachetele de muschi, dar nu acesta este scopul. Este doar ceva improvizat pentru a face efort. Daca vei lua in considerare doua-trei ponturi prezentate aici poate fi inceputul a ceva maret.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anne pe 23 Aug 2008, 17:15
    :-?

    cate calorii ard daca fac 400 de abdomene inainte de culcare ?

    7
    2

  • Teodor pe 4 Aug 2008, 23:26
    RE: jogging

    Foxy, pentru ca sa slabesti doar 4 kg ar trebui sa alergi cam din 2 in 2 zile cate 30 de minute, poti creste la 40, o alergare usoara, intr-un ritm de tine stabilit. Nu exista un numar de km parcursi,ci durata si ritmul executiei. Trebuie doar sa consumi mai multe calorii decat arzi, macar 3-4 sute pe zi si vei observa dupa 1 luna sau 2 niste rezultate satisfacatoare. Daca slabesti repede cumva, va ramane doar de suprafata, grasimea tot va fi. O zi buna!

    1
    3

  • foxy pe 13 Apr 2008, 19:11
    jogging

    As dori sa stiu cam cati km trebuie parcursi la jogging p zi daca sunt o adolescenta de 14 ani? Exista anumite reguli? Eu imi doresc sa slabesc ~ 4 kg...nu mai mult!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod