Opt ponturi pentru arderea grasimilor

Industria fitness-ului este un domeniu minunat, care reuneste multi oameni bine informati. Totusi, are partea ei intunecata, la fel ca orice alta piata. Asa ca fii prudenta fata de tot ce promite o solutie rapida in doar cateva minute pe zi. Daca vezi astfel de promisiuni, intoarce-te intotdeauna la metodele traditionale. Ele nu te vor induce niciodata in eroare.

Astazi revenim la metodele traditionale si la pierderea de grasime. Acestea sunt puncte care functioneaza mereu si care nu vor incerca niciodata sa-ti vanda sperante si asteptari false. Iata care sunt cele opt aspecte de care trebuie sa tii cont cand vrei sa arzi grasimea din corp.

1. Controlul zaharului din sange

Exista o vorba veche care spune ca grasimea pierduta cu succes se datoreaza 80% nutritiei. De fapt, nu se stie care este procentajul exact, dar cu toate acestea este sigur ca totul incepe cu nutritia. Daca nu ai un program nutritional bine fixat, nu vei avea succes. Nu conteaza cat de greu este sau cat de mult lucrezi. Se aplica tuturor care incep o dieta si un program de fitness.

Un model de program pentru masa arata cam asa:

- 6:30 Mic-dejun;
- 9:30 Gustare;
- 12:30 Pranz;
- 15:30 Gustare;
- 18:00 Cina;
- 21:00 O mica gustare.

Aceasta metoda va avea un impact profund asupra pierderii in grasime. Nu uita: caloriile trebuie mentinute la un nivel scazut.

2. Contabilizarea caloriilor

Obiectivul tau este sa mananci cat mai mult in timp ce pierzi grasime. De exemplu, daca ajungi sa pierzi 0,5-1 kg de grasime pe saptamana si consumi 1400 calorii pe zi, esti pe calea cea buna. Daca accelerezi acest proces si scazi numarul de calorii la 1200, iti sabotezi efortul. Orice pierdere mai mare de un kilogram de grasime pe saptamana iti va "dezbraca" tesutul muscular si iti va oferi un aspect catifelat.

3. Mananca micul dejun

Un mic-dejun echilibrat in carbohidrati, proteine si un pic de grasime este un start hotarat pentru a incepe ziua. Cheia micului dejun este faptul ca dizolva grasimea care se depune dupa somnul de noapte. In plus, echilibreaza metabolismul si zaharul din sange pentru restul zilei.

4. Contabilizarea portiilor!

Sunt oameni care iti spun sa reduci numarul caloriilor pentru a pierde in greutate. Oameni care nu mentioneaza proteinele, carbohidratii sau grasimile. Acesti oameni se insala. Proteinele, carbohidratii si grasimea intr-o portie de mancare conteaza. Portiile corecte (care pot varia in functie de organismul individual) ajuta la stabilirea nivelului de zahar din sange, care duce la cresterea energiei si la pierderea grasimii. De obicei, proportia optima este: 40-50% carbohidrati, 25-30% proteine si 20-30% grasimi sanatoase.

Carbohidratii sunt necesari pentru energie si nu sunt inamici, asa cum ii considera toata lumea. Cheia este in ce proportii ii consumi. Proteinele sunt de asemenea necesare in intarirea tesutului muscular si ajuta la arderea mai multor grasimi. In sfarsit, grasimile bune sunt foarte importante. Ele ajuta la echilibrarea nivelului hormonal, maresc rezistenta si creeaza satietate.

5. Antrenamentul

Pentru a nu afecta muschii, trebuie sa te antrenezi si sa-ti performezi rezistenta. Un antrenament intens nu dureaza mai mult de 60 de minute si este cea mai eficienta cale de urmat. Trebuie sa-ti antrenezi intreg corpul aproximativ trei zile pe saptamana.

6. Cardio

Exercitiile cardio sunt folosite ca o unealta in pierderea grasimii. Dar nu trebuie folosite la nesfarsit in speranta ca toata grasimea din corp va arde in mod miraculos. Exercitiile cardio in exces sunt mai putin productive si nu vor arde doar grasimile ci si diferite tesuturi musculare.

Daca nu pierzi in grasime, creste intensitatea exercitiilor, dar succesiv. Cheia este sa performezi tot ce este necesar - si nu mai mult de atat. Alterneaza intervalele de antrenament cardio (nivele scazute de intensitate pentru cateva minute cu nivele mai ridicate de intensitate pentru alte cateva minute).

Multi oameni cred ca au nevoie de doua ore de exercitii cardio pe zi. Nimic mai departe de adevar. Incepe cu un numar realist de exercitii si apoi adauga cate cinci minute sau schimba nivelul de intensitate daca nu ai pierdut in greutate in doua saptamani. Asta inseamna ca ai consumat prea multe calorii.

7. Consumul de apa

Din punct de vedere al consumului de apa si al pierderii grasimii, trebuie sa te afli in pozitia in care ficatul transforma grasimea acumulata in energie. Ficatul are si alte functii, dar asta este una dintre principalele sale sarcini. Din pacate, o alta sarcina a ficatului este sa incetineasca activitatea rinichiului, care are nevoie de foarte multa apa pentru a functiona normal (mai mult decat isi pot imagina oamenii).

Daca rinichiul nu are suficienta apa, ficatul trebuie sa preia din funciile acestuia (ceea ce scade productivitatea totala a procesului). Apoi, ficatul nu poate sa metabolizeze grasimea la fel de repede sau eficient si aceasta se va depune.

Este recomandat a se consuma 2-3 litri de apa pe zi, stiut fiind faptul ca apa este un aliat in pierderea grasimii.

8. Disciplina

Acesta este cel mai folosit cuvant in industria fitness-ului. Se citeste foarte mult despre noi antrenamente magice, despre noi diete magice, aparate care iti ard grasimea etc. Totul este o minciuna.

Trebuie sa faci lucrurile corect, chiar daca este dificil. O zi de disciplina duce la o alta zi de disciplina. Iti construiesti corpul si mintea simultan.

Inainte de a incepe orice program de exercitii consulta-ti medicul.
 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vero pe 28 Oct 2013, 19:19
    ponturi pentru arderea grasimilor

    frate de ce cititi daca tot nu va convine..si eu sunt eleva si ma trezesc la 6:30 si mananc,daca chiar tii la sanatatea ta faci un mic efort

    0
    0

  • Cornelia pe 17 Sep 2010, 15:34
    nu e chiar asa!!!!!!!!

    stiti exista teoria gindului si chiar functioneaza......daca vreti sa slabiti, incercati sa va faceti un regim doar pe fructe si legume+ pesmeti........1 data in saptamina sa minkati carne de pui fiert......ocupa/te de alte lucruri nu te gindi al minkat si ajuta incearca

    2
    8

  • stefan pe 8 Aug 2010, 16:35
    este ok !

    am un oarecare respect cel putin fata de cei care au citit pana la capat acest articol , precum si stima si respect pentru cei care pun in aplicare cele citite aici , din cate am observat eu la comentariile private , o mare majoritate nu prea accepta orele recomandate (in principal micul dejun...cea mai importanta masa a zilei de altfel:) , ) , as veni cu o complectare : nu prea conteaza la ce ora iei micul dejun din moment ce nu faci sport de performanta , important este totusi numarul de calorii consumate , precum si durata dintre mese ( 3 ore intre mese este ideal ) , alimentatia insotita de un program riguros de exercitii fizice duc la rezultate notabile , nu se poate fara efort fizic , sa nu incercam sa ne mintim singurii , succes si spor la treaba !

    1
    2

  • Adina pe 14 Iul 2010, 19:51
    nici prea mult

    da intr-adevar e o idee buna, dar nu sa stai sa numeri fiecare calorie. Am avut o colega extrem de slaba, i se vedeau coastele si in pauza de masa la liceu, cand rar isi cumpara ceva, statea in fata magazinului 10 minute sa intrebe vanzatoare cate calorii are asta cate cealalta :| deci sa fim seriosi.. nu sa numaram caloriile. pe scurt, multe legume (morcovi, salata verde, ardei, rosii, etc), fructe precum ciresele, pepenele, mai ales acum vara cand sunt la mare cautare, si sport. *nu trebuie neaparat sa dati milioane pe abonamente la sala...sunt atatea exercitii foarte usoare pe care le putem face acasa cu efecte vizibile in timp foarte scurt

    0
    0

  • Darius pe 14 Iul 2010, 00:43
    yeah

    Locuiesc intr-o zona rau famata a Dandenongului,(Melbourne) chiar langa o piscina care are si sala de fittnes. Ce vreau sa spun e simplu : la ora 5 dimineata sala de fittnes e plina vad asta in fiecare dimineata cand plec la lucru. Sant oameni care se ingrijesc si va spun ca sant multi pe aici.

    0
    0

  • sorin pe 10 Iun 2010, 14:09
    tara de comentatori

    Asa niste comentarii de doi lei, de iti vine sa te iei cu mainile de cap. 10% din cei de aici au inteles ce trebuie sa faca si tot aia si fac. De unde si procentul de oameni sanatosi si echilibrati. Restul nu aveti decat sa dormiti pana la 11.

    0
    2

  • Cristian pe 4 Dec 2009, 14:25
    Plagiat?!

    Acest articol este un PLAGIAT, nu zic ca articolul nu e bun dar atat timp cat e tradus de pe alt site si postat aici puteti pune macar un link catre sursa principala a articolului.

    0
    1

  • george pe 19 Mar 2009, 23:02
    bravo

    am respectat cu strictete regulile care le-ati spus.mai putin prima masa la mine incepea pe la 8 nu la 6;30.va spun doua lucruri .am fost o persoana foarte atletica mai mult solida,am 188 si 110kg,acum am am 97 kg si va spun sincer arat ca o statuie din Gercia.Fiecare muschi imi iese in evidenta si este reliefat.Bravoooo cui a postat acest articol

    1
    3

  • Radu pe 2 Mar 2009, 02:19
    E corect!

    E primul articol pe tema asta care mi se pare facut in mod corect! Chiar daca unele lucruri sunt cunoscute, aici am avut bucuria sa citesc si argumentarea lor! Ca de exemplu, de ce anume trebuie sa consumam 2-3 litri de apa pe zi (cati dintre cititori stiau ca ficatul si rinichiul sunt intr'un raport direct?). Apoi programul pentru masa e unul orientativ. Nu iti zice nimeni sa te trezesti la 6 ca sa poti manca micul dejun la 6.30! Poti manca la 8 micul dejun, daca stilul de viata iti permite, apoi dupa 2-3 ore o gustare, si dupa alte 3-4 ore ai urmatoarea masa. Eu, de exemplu, sar peste masa de pranz din cauza serviciului. Lucrez numai in ture de noapte, mananc putin dimineata inainte sa ma culc, apoi mai mananc pe la 5-6 seara, dupa ce ma trezesc. si pe la 10-11 seara mai mananc probabil un fruct.

    0
    2

  • alina pe 25 Ian 2009, 00:31
    interesant ca vb ceea ce nu stiti ceea ce haabar nu aveti

    ceea ce incerci zi de zi iti va intra in reflex eu fac sport de performanta am o masa exacta nu numar caloriile dar iti intra in reflez cam cat ar avea fiecare si e corect ca sa faci sport la orce varsta si sa iti faci timp pt corpul si sanatatea ta...dupa varsta de 20 de ani orce corp ai scade masa musculara si se depune grasime si pune sanatatea in pericol miscarea e cea mai buna si cea mai corecta ce este peste 30 de minute pe zi este considerat ca ai ars peste 1000 de calorii ceea ce faci sub 30 de minute faci in zadar nu ard calorii ci doar pur si simplu iti obosesti corpul...mai informati-va fetelor cand vreti sa slabiti sunt mai multe motive si trebuie vointa multa

    0
    2

  • simi pe 20 Nov 2008, 15:28
    interesant

    nu e de loc o aberatie cum spuneti voi, pentru ca daca stay si dormi pana la 11 mi se pare normal sa te culci la 2 si sa bagi in tn pana la 11 k nu cred k rezista cineva ...si at normal k te ingrasi ..majoritatea persoanelor muncesc sau se duk la sc nu stau toata ziu si chiar daca nu incepi dim nu ins k trb sa te trezesty cu o jum d ora inainte sa pleci....tot ce spun mi se pare corect ...dar greu d tinut ai nevoie d o mare ambitie ;)

    0
    3

  • ciprian anghelache pe 6 Nov 2008, 00:59
    o metoda foarte sanatoasa

    si eu tin regim pt arderea grasimilor...folosesc cateva ponturi de mai sus...pacat ca lumea isi gaseste mereu timp pt a bea cafea sau a iesi in oras pt a vizita fast food-urile,dar pt sport si sanatate nu exista timp.sfatul meu e ca fiecare sa se informeze bine despre metode de slabire sanatoase si sa-si faca programul care i se potriveste,important e sa se vada rezultatele...

    1
    1

  • ale pe 14 Aug 2008, 18:19
    este ok

    eu cred kca este prea de dimineata sa iei micul dejun.dar restul sfaturilor sunt ok pentru mine.pentru mine nui prea de dimineata sa iau micul dejun pentru ca eu ma trezesc la 5:30 sa ma duc la sc.dar totusi sa mananci asa de dimineata.....:)

    0
    1

  • serrano pe 4 Aug 2008, 17:08
    grasimile

    Cine se trezeste la ora aia sa manace...este foarte de dimineata...mai ales pt mine care ma trezesc la 10-11.Dar in rest sfaturile dat mi se pare bune si nu foarte complicate. :)

    1
    1

  • alina pe 25 Iul 2008, 04:48
    prea mult

    aceste sfaturi de mai sus sant niste vise ma gandesc eu ..cine are timp sa faca tot ceea ce scrie acolo? santem oameni si nu putem sa consumam un numar corect de calorii intr-o zi ....mi se pare o aberatie sa stau sa numar caloriile ..si mai ales dupa o ora de exercitii fizice cum ne sfatuiti....parca ati da sfaturi la niste roboti...:((

    1
    1

  • cezara pe 14 Apr 2008, 14:27
    sau nu

    sunt de parere k nu e kiar o aberatie /:) in orice caz asta depinde de programul fiecarei persoane; mi se pare destul de bine structurat....se potriveste perfect cu programul meu(eleva) fiecare cu ce cand si cum vrea;)

    0
    1

  • diana pe 10 Mar 2008, 15:23
    cine doamne iarta-ma se trezeste la 6:30 ca sa ia micul dejun???

    MI se pare o aberatie orele acelea pentru a servi masa. Cine se trezeste cu noaptea-n cap sa manance? Total aiurea. Hm 6:30 LOOOL

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod