Tonifierea "punctelor problema"

Fie ca mergi la sala sau nu, cu siguranta ti s-a intamplat sa intampini un "punct problema" - acea parte a corpului care nu se lasa modelata sub nici o forma. Poate fi vorba de un abdomen generos, un posterior voluminos sau... altceva. Afla ce ar trebui si ce nu ar trebui sa faci pentru a rezolva problemele tale legate de fitness.

1 Primul lucru pe care il face de obicei o femeie cu un "punct problema" este sa cumpere carti sau casete video pentru a primi "instructiunile" necesare. Afla ca pentru a reusi sa reduci dimensiunea coapselor sau a abdomenului trebuie sa-ti antrenezi in mod egal toate partile corpului.
Nu vei obtine nimic daca iti vei crea muschi de otel sub un strat generos de grasime.

2 De cate ori ti s-a intamplat sa faci exercitii pentru a micsora o anumita parte a corpului, iar aceasta s-a marit? Daca ai un "punct problema" care tinde sa acumuleze tesutul adipos, atunci sa stii ca tocmai aceasta parte a corpului va avea si tendinta sa-si mareasca volumul in urma antrenamentului de fitness.

3 Sunt tot felul de exercitii recomandate pentru fiecare grupa de muschi. Unele sunt destinate acumularii masei musculare, iar unele sunt excelente pentru modelarea corpului.
Cand te confrunti cu probleme precum posteriorul sau coapsele, alege exercitii destinate modelarii.

4 Daca flagelul problemelor corpului tau este alimentatia incorecta, atunci nu te astepta la rezultate miraculoase in urma a cateva luni de fitness. Daca realizezi ca modul in care mananci iti influenteaza programul tau de fitness, consulta un nutritionist si afla exact ce alimente ar trebui sa consumi, altfel efortul de la sala va deveni foarte frustrant si inutil.

5 Daca vrei sa te tonifici, atunci nu te extenua cu greutati mari si serii nenumarate de exercitii.
Cand ajungi la sala, tentatia este mare sa te apuci sa lucrezi acele "puncte problema" pana la extenuare, insa acest efort nu iti va aduce rezultatele asteptate. Foloseste greutati mici si lucreaza intr-un mod relaxat daca nu vrei sa-ti maresti muschii.

6 Nu te baza numai pe efortul aerob pentru a-ti tonifia corpul si pentru a-ti rezolva problemele. Multe persoane fac o ora de bicicleta pe zi, apoi asteapta rezultate miraculoase. Intr-adevar, pot pierde in greutate, insa fara tonifiere, corpul nu isi va fortifica trasaturile.
Efortul aerob si fitness-ul trebuie sa mearga "mana in mana" pentru a obtine cele mai bune rezultate. Bicicleta si exercitiile cu greutati efectuate corect sunt un inceput excelent pentru a-ti modela corpul pe care ti-l doresti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod