Cum sa te apuci din nou de sala

Cu toate ca erai foarte entuziasmata atunci cand te-ai apucat de sala, cu timpul ai alunecat pe panta indiferentei si iti place sa te bucuri de serile petrecute in fata televizorului si de gustarile ce constau in ciocolata si chips-uri. Mai mult, venirea toamnei nu te mai obliga sa ai o forma fizica buna... acum hainele mai mult ascund decat dezvaluie.

Desigur, urmatorul pas este sa te gandesti ca ar fi cazul sa te apuci din nou de antrenament, inainte sa-ti pierzi si forma fizica actuala. Insa chiar daca incepi ziua cu gandul "de astazi ma apuc din nou sa merg la sala", pana seara te gandesti ca ai avut o zi obositoare, ca ai alte prioritati sau pur si simplu...
nu ai chef.

Sunt cu siguranta milioane de scuze pentru a nu merge la sala, insa viata sedentara isi va pune amprenta pe corpul tau intr-un mod nedorit si in primavara vei fi deja blazata si resemnata cu ideea ca nu arati bine.

Felul in care arati iti influenteaza atat respectul de sine cat si modul in care esti perceputa, asa ca nu este cazul sa "te dai batuta". Apuca-te din nou de exercitiile fizice, mai mult decat necesare unui trup tonifiat si atragator.

Pentru a-ti pastra ambitia de a fi in forma nealterata, fa cateva lucruri care sa te entuziasmeze la fiecare progres.

Masoara-te si noteaza-ti dimensiunile;
Fa-ti o poza si pastreaz-o ca "sistem de referinta";
Pastreaza un "jurnal de fitness" in care sa-ti notezi pogresele;
Da-ti programului tau un nume, de exemplu "Drumul Mariei spre niste fese obraznice", "Planul de sase luni al Elenei spre un corp sexy".
In numele planului include si timpul pe care ti-l oferi spre a-ti realiza scopul, precum "drumul" sau "planul de sase luni". Acest gen de termen iti ofera libertatea de a-ti planifica exercitiile, fara sa te supui la prea multe presiuni;
Insemneaza-ti pe calendar zilele in care ai fost la sala, insa nu cu X... deoarece reprezinta in general un marcaj negativ. Pur si simplu incercuieste-le.

Una dintre cele mai frecvente greseli facute de persoanele care se apuca din nou de sala este sa continue de unde au renuntat. Acesta este eroarea care-i determina pe multi sa renunte definitiv.


Daca imediat cum intri in sala iti urmezi programul pe care iti amintesti ca il urmai "la un moment dat", te vei alege cu o febra musculara, poate si intinderi, care iti vor taia orice chef de sala.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa executi exercitii usoare de incalzire, poate putina bicicleta si stepper... si sa ceri sfatul avizat al unui instructor de fitness. Va trebui sa o iei din nou de la inceput, cu exercitii usoare, pana iti redobandesti tonusul si rezistenta de odinioara.

Dupa ce ai implinit opt saptamani de antrenament, corpul tau este pregatit si poti intra din nou in ritmul cu care erai obisnuita.
Chiar daca nu obtii la fel de repede rezultatele asteptate, gandeste-te ca un punct de inceput reprezinta mult mai mult decat nimic...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod