Cum sa-ti tonifici posteriorul si coapsele

Ti se pare tonifierea coapselor si a posteriorului deosebit de solicitanta? Ei bine, nu esti singura in aceasta situatie. Foarte multe femei intampina dificultati in modelarea lor, deoarece aceste zone constituie, alaturi de abdomen, punctele centrale de depunere a tesutului adipos.

De ce iti este mai greu sa iti tonifici coapsele si posteriorul decat restul corpului?

Modelarea acestor doua elemente poate deveni foarte frustranta. Sunt persoane care sustin ca merg regulat la sala de fitness de cateva luni, iar rezultatele inca se lasa asteptate. Modul in care se depune grasimea - preponderent pe fese si coapse - este specific feminin si reprezinta linia fina care separa un posterior sexy de unul... prea voluminos. Motivul pentru care se formeaza acest exces de grasime este instinctul genetic de conservare. Daca intr-o situatie extrema nu vei dispune de alimente, ci numai de apa, corpul va apela la "provizii".

Cum iti poate afecta alimentatia nepotivita dimensiunea coapselor si a posteriorului?

Stratul de grasime de care dispui pe fese si pe coapse este influentat si de ceea ce mananci. Daca ai predispozitia genetica de a depune in aceste zone, poti sa fii sigura ca pentru fiecare gustare in plus vei plati cu kilograme nedorite. Pentru a obtine forma fizica pe care ti-o doresti, trebuie sa combini o alimentatie saraca in grasimi si glucide cu un program de fitness eficient.

Fitness. Cat si cum?

Inainte sa te apuci de exercitii fizice recomandate de prietene care arata bine, trebuie sa iei in considerare faptul ca exista atat exercitii pentru marirea, cat si pentru diminuarea volumului coapselor si posteriorului. Daca faci exercitii gresite timp de mai multe luni, rezultatele dezastruase te vor descuraja pentru mai mult timp.

Cum sa reduci dimensiunea coapselor si a posteriorului!

Exercitii aerobice
Exercitiile care te vor ajuta sa-ti remodelezi corpul sunt cele mai putin solicitante. Ideal ar fi sa incepi cu banda de mers sau, pur si simplu, sa te plimbi in aer liber. Scopul este sa nu iti intaresti rezistenta fizica. Efortul suplimentar iti va solicita muschii, acestia se vor mari, iar tu vei risca sa nu mai incapi in jeansi.

Exercitii de tonifiere
Este recomandat sa-ti lucrezi tot corpul, chiar daca tu vrei sa te concentrezi numai asupra zonelor "renegate". Daca iti lucrezi numai fesele si coapsele vei obtine niste muschi de otel, insa bine ascunsi sub un strat generos de grasime. Foloseste greutati usoare si lucreaza-ti cu rabdare fiecare grupa de muschi. Sfatul avizat al instructorului de fitness sau alcatuirea unui program specializat tipului tau de corp te va scuti de multe frustrari.

Alimentatia sanatoasa
Este o tranzitie dureroasa de la "mananc ce vreau, cand vreau" la "mananc ce trebuie, cat trebuie". Insa vei descoperi ca alimentatia sanatoasa (atat de intens mediatizata in ultimul timp) nu este un mit. Mesele regulate iti vor conferi vitalitate pe tot parcursul zilei, o piele mai supla, un metabolism "performant" si multe alte beneficii, care te vor surprinde de fiecare data. Asa ca nu mai privi cu descumpanire inlocuirea ciocolatei cu fructele, a hamburgerului cu salata de cruditati, a franzelei cu painea integrala, a aripioarelor picante cu pieptul de pui la gratar sau a carnii de porc cu cea de peste... Merita!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod