Brate frumoase prin fitness la indemana oricui!

Un corp frumos si bine intretinut iti va conferi incredere in tine si o gandire pozitiva. Este recunoscut faptul ca o serie de exercitii fizice practicate cu regularitate si minimum de efort contribuie la mentinerea unui corp armonios, precum si la imbunatatirea circulatiei sangelui si a capacitatii de concentrare.

Da, stim ca esti femeie de cariera, ai o slujba solicitanta si o familie care are nevoie de toata atentia ta, trebuie sa raspunzi "prezent!" de fiecare data cand e necesar, fie ca e vorba de seful tau, de sot sau de copii... in acest "carusel" specific unei femei moderne si independente, iti mai gasesti, oare, timp sa-ti raspunzi "prezent" si tie insati?

Ei bine, de ce nu? Stii cum se spune, inceputul e mai dificil, pe parcurs te obisnuiesti si iti intri in ritm, iar sfarsitul incununeaza opera! Iti propunem o serie de exercitii simple, care pot fi practicate si acasa.

Daca te-ai hotarat sa-ti tonifici musculatura bratelor, ai nevoie in primul rand de doua gantere, care pot varia intre 0,5 si 3 kilograme, in functie de greutatea fizica a fiecarei persoane. Nu ai gantere? Nici o problema, acestea pot fi inlocuite cu succes de doua sticle de apa minerala.

Inainte de a incepe programul propriu-zis, nu uita un amanunt esential, si anume o scurta incalzire, de 5-10 minute. Domnul Cornel Dinu, antrenor de fitness la Miko Beauty Center, ne spune ca multe femei neglijeaza acest aspect.

"Incalzirea nu este numai necesara, ci obligatorie, pentru a pregati tendoanele si articulatiile in vederea efortului. Din pacate, foarte putina lume stie acest lucru si majoritatea femeilor cred ca, daca au venit in pas alert la sala sau daca au alergat putin inainte, sunt pregatite, dar este o falsa impresie", considera domnul Dinu.

Asadar, nu uita sa-ti faci incalzirea! Apoi esti gata sa te apuci de lucru! Cu acest prim exercitiu, iti vei lucra musculatura bicepsilor. Poti sa te uiti la emisiunea preferata, sa asculti muzica si intre timp sa executi aceste miscari simple, cate 10-15 zilnic, in functie de conditia ta fizica, de nivelul pe care vrei sa-l atingi si de... vointa!

Fiecare miscare trebuie sa fie lenta, controlata si nu uita sa-ti mentii spatele drept!

Al doilea exercitiu se concentreaza asupra musculaturii tricepsilor. Nu este deloc pretentios din punctul de vedere al recuzitei - de fapt, nu ai nevoie decat de un scaun solid.

La fel ca in primul caz, iti recomandam cate o serie de 10-15 miscari zilnic. Acest gen de exercitiu, care implica ridicarea intregii greutati corporale, iti va "impune", in timp, si o pozitie corecta, protejandu-ti in acelasi timp sistemul osos.

Saptamana viitoare vom trece la o serie de exercitii pe care, daca le vei urma, iti vei mentine un bust frumos si ferm...
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana grigore pe 28 Apr 2011, 16:26
    brate frumoase

    sunt cele mai bune exercitii dar pe mine ma intereseaza cum scap de brate groase in regiunea tricepsilor si a bicepsilor,ca vine vara!daca ati putea sa ma ajutati as fi fericita .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod