Tonifiază-ți musculatura în 3 pași simpli!

Brațe, fese și abdomen. Zonele de ”interes” ale grăsimii. Interesul nostru este să scăpăm de acest surplus inestetic și să ne tonifiem musculatura, dar nici să nu căpătăm un look

Brațe, fese și abdomen. Zonele de ”interes” ale grăsimii. Interesul nostru este să scăpăm de acest surplus inestetic și să ne tonifiem musculatura, dar nici să nu căpătăm un look androgin și să ne păstrăm formele tipic feminine. De aceea am pregătit aceste exerciții pentru voi.

Fese bombate

Așează-te pe palme și genunchi și menține spatele drept, bazinul paralel cu solul și coatele flexate. Coapsa de sprijin trebuie să fie perpendiculară pe sol, brațele încordate puternic și piciorul de lucru întins către spate, cu vârful întins și fesele încordate. Fără să modifici poziția corpului, încordează puternic fesele și ridică și coboară piciorul către spate, încordând abdomenul și fesele.

Execută 3 seturi a câte 8 repetări lente, apoi 3 seturi a 8 repetări rapide. Acest exercițiu este minunat pentru fese, coapse și interiorul coapsei, dar vei simți cum îți lucrează și brațele , spatele și abdomenul pentru a menține poziția corectă de lucru.

Brațe cu musculatură fermă

Plank - Aşează-te pe antebraţe şi vârfurile picioarelor, cu tălpile depărtate la nivelul umerilor. Coatele sunt poziţionate sub umeri, şi picioarele întinse şi încordate. Foloseşte-te de abdomen pentru a împinge bazinul de pe sol şi menţine poziţia. Coloana este rotunjită spre tavan şi fesele încordate. Expiră şi încordează şi mai profund abdomenul pentru a ridica şi mai mult coloana verticală spre tavan, apoi inspiră şi revino în poziţia intermediară.

Repetă mişcarea de 16 ori. La final, menţine trunchiul ridicat până în punctul cel mai de sus şi expiră la fiecare secundă, 8 timpi. Inspiră şi revino în poziţia iniţială.

Pentru acest exercițiu se folosesc greutățile de tip kettlebells, de 4 kg. Dacă nu ai kettlebelles, lucrează cu gantere de 1 sau 2kg. Stai cu piciorul stâng în fandare și sprijină greutatea corpului pe el. Piciorul drept este întins, în spate, pe vârf. Ține mâna stângă pe piciorul pe care te sprijini. Nu uita să ții spatele drept și abdomenul încordat. Ține greutatea de mâner, cu bila în jos. Cotul este întins, în poziție inițială. Ridică greutatea înspre talie și îndoaie cotul, fără să miști încheietura și fără să îți schimbi poziția corpului.

Lucrează numai din braț. După 20 de repetări, schimbă mâna cu care lucrezi și piciorul de sprijin.

Abdomen – Pilates

Pilates este un tip de antrenament care te ajută să îți întărești musculatura abdomenului și a coapselor. Acest exercițiu provoacă toți mușchii abdomenului și, dacă îl exersezi regulat, vei vedea ce rezultate uimitoare poate avea Pilates pentru tine! Așează-te în șezut, cu spatele drept și picioarele depărtate și flexate. Încordează bine de tot abdomenul și , fără să te dezechilibrezi, întinde amândouă picioarele. Încordează spatele și abdomenul și menține picioarele nemișcate, în timp ce întinzi mâinile deasupra capului. Menține poziția și, în timp ce expiri, coboară lent și controlat trunchiul spre sol.

Atenție, nu te arcui de spate! Trebuie să lucrezi doar din abdomen si să îți ții echilibrul cu ajutorul brațelor. Este un exercițiu foarte eficient, și sunt necesare doar 10 repetări pentru a simți cum îți lucrează abdomenul!

Dacă vrei un full body workout la tine acasă, poți comanda DVD-ul Lady Fit Home Edition, acum doar la 50RON!

Cu drag,
Cori Grămescu

Lady Fit: Str. Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod