Salată de caracatiță

Astăzi avem o rețetă cu fructe de mare: salată de caracatiță cu verdeață, pe care am acompaniat-o cu salată verde cu măsline și o felie de pâine de tărâțe și semințe cu pastă de

Astăzi avem o rețetă cu fructe de mare: salată de caracatiță cu verdeață, pe care am acompaniat-o cu salată verde cu măsline și o felie de pâine de tărâțe și semințe cu pastă de avocado.

Rețeta pentru salata de caracatiță e extrem de simplă: se cumpără o caracatiță de dimensiuni medii – atenție să fie proaspătă, vă uitați la piele: lucioasă, fără mâzgă pe ea, fără miros de pește. Se spală bine fiecare tentacul în parte, se taie capul și se scoate ochiul .

Se pune la fiert apa cu foarte puțină sare și, când dă în clocot, se pune caracatița și se reduce flacăra.

Se lasă să fiarbă la foc mic minim o oră, după care se verifică dacă e fiartă cu o frigăruie de metal: trebuie să perforeze ușor tentaculele. Când se întâmplă așa, se mai lasă să fiarbă încă 10 minute la foc mic, apoi se scoate caracatița din apă și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Când e răcită carnea, se mai spală o dată în apă rece și limpede și se taie tentaculele în bucăți de circa un cm. Se amestecă cu verdeață - capere, măsline verzi, țelină, pătrunjel și zeamă de lămâie cu puțin ulei de măsline.

E o sursă excelentă de proteine în perioada postului, e foarte sățioasă (circa 100 de g sunt mai mult decât suficiente pentru o porție) și poate fi asezonată cu salată verde, cartofi fierți (ideal pentru masa de prânz, nu cină) sau se poate consuma ca atare.

Prețul pentru o porție de salată de caracatiță este de 6-9 lei, în funcție de ingrediente.

Poftă bună!

Cu drag,
Cori Grămescu

Lady Fit: Str. Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod