Fii regina balului de Revelion: Trei exerciții pentru coapse și fese

Coapsele și fesele sunt punctul de interes ale multora dintre voi. Dacă uneori, prin alegeri vestimentare foarte inspirate și trucuri de stil puteți corecta micile imperfecțiuni ale corpului, în

Coapsele și fesele sunt punctul de interes ale multora dintre voi. Dacă uneori, prin alegeri vestimentare foarte inspirate și trucuri de stil puteți corecta micile imperfecțiuni ale corpului, în noaptea de Revelion toate vrem să arătăm cât mai sexy și, prin urmare, alegem rochii mulate, care ne scot formele în evidență. Vestea bună e ca există exerciții simple care te ajută să îți modelezi coapsele așa cum îți dorești, cu rezultate foarte bune și rapide.

Pentru cele mai bune rezultate este recomandat să ai un plan de acțiune de 1-2 luni cel puțin. Nu spera la rezultate-miracol în 2 săptămâni. Este nerealist și te vei descuraja.

Exercițiile de mai jos te ajută să modelezi musculatura coapselor și au avantajul că sunt mișcări foarte simple și extrem de eficiente. Ele combină principiile de bază din Pilates (stabilitate, control, formă de execuție care ține cont de aliniamentul natural al corpului) cu eficiența dată de concentrarea musculară menținută pe durata întregului program de antrenament. În felul acesta, vei obține rezultate vizibile în cel mai scurt timp posibil.

Întinde-te pe spate, genunchii flexați și tine tălpile depărtate la nivelul șoldurilor. Mâinile sunt întinse pe lângă corp, abdomenul încordat. Stabilizează poziția și ridică un picior de pe sol până când coapsa devine perpendiculară pe sol. Ridică bazinul de pe sol lent, inspiră și coboară lent, fără să mai atingi solul. Repetă de 20 de ori cu fiecare picior. Îți vei tonifia musculatura coapselor și fesele vor deveni ferme și bombate.

Întinsă pe laterală, sprijină capul în podul palmei și ține genunchiul de pe sol flexat, ridică piciorul de deasupra la nivelul șoldului. Încordează abdomenul și fesele și trage genunchiul spre piept. Menține gamba paralelă cu solul și execută mișcarea lent și controlat. Repetă de 30 de ori, apoi schimbă partea. Vei modela mușchii de pe laterală coapsei și a feselor, pentru tonus și fermitate.

Întinde-te pe laterală, capul sprijinit în podul palmei și picioarele întinse în linie cu trunchiul. Menține echilibrul corpului și ridică piciorul de deasupra până la nivelul șoldului. Ridică și piciorul de pe sol până când lipești coapsele, menține o secundă și coboară lent amândoua picioarele pe sol. Repetă de 30 de ori pentru fiecare picior. Este un exercițiu excelent pentru întărirea zonei interne a coapselor și te va ajuta să îți întărești fesele.

Cu drag,
Cori Grămescu

Lady Fit: Str. Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod