Abdomenul la control!

Vin sărbătorile, vin sărbătorile… Și odată cu ele vin și mesele îmbelșugate la care vă este foarte greu să spuneți “nu”. Ok, nu spune nimeni să faci foamea când stai la masă cu

Vin sărbătorile, vin sărbătorile… Și odată cu ele vin și mesele îmbelșugate la care vă este foarte greu să spuneți “nu”. Ok, nu spune nimeni să faci foamea când stai la masă cu cei dragi. Cheia este să nu exagerezi cantitativ și să nu uiți să te miști. Dacă nu ai unde să te duci la sport în perioada aceasta sau ți se pare prea frig să ieși la alergat, iată câteva exerciții pentru un abdomen ferm și tonifiat.

Stai întinsă pe beam, cu mâinile pe ceafă. Menține abdomenul încordat și ai grijă ca spatele să fie mereu în poziția corectă, drept și lipit de saltea.

Piciorul de pe beam este flexat, iar cel care lucrează este întins la 45 de grade, deasupra beam-ului. Ridică omoplații și capul de pe sol concomitent cu piciorul întins, spre tavan. Nu te trage de gât, ridică-te din abdomen, încordându-l. Nu duce bărbia în piept, menține privirea îndreptată spre tavan. Execută mișcările foarte lent, pentru un efect garantat. Două serii a câte 30 de repetări cu fiecare picior.

Stai în aceeași poziție ca la primul exercițiu, doar că de data aceasta întinzi mâinile deasupra capului, cu coatele întinse și ții capul ridicat de pe beam.

Încordează bine abdomenul și ridică-te în fund, cu mâinile întinse spre piciorul ridicat, ca și cum ai vrea să apuci ceva. Piciorul întins rămâne la 60 de grade, iar mișcarea se execută doar din trunchi. Ai grijă să menții spatele drept pe tot parcusul exercițiului. Execută două serii a câte 20 de repetări cu fiecare picior.

Oblique roll back

Stai în șezut, genunchii flexați și depărtați, menține abdomenul încordat și spatele drept. Brațele intinse la nivelul umărului , paralele cu solul. Expiră și răsucește trunchiul, deschide larg brațele.

Abdomenul rămâne bine încordat și picioarele nu își modifică poziția. Repetă de 8-10 ori pentru fiecare parte, alternativ stânga-dreapta.

Double leg stretch

Întinsă pe spate, abdomenul încordat, genunchii ridicați la 90 de grade, ridică umerii și capul de pe salteluța și ține brațele flexate, cu palma pe laterala genunchiului. Fără să modifici poziția trunchiului, întinde brațele și picioarele pe diagonală, lent. Revino în poziția inițială. Pentru a tonifia  abdomenul, ai nevoie de 2 seturi a câte 10 repetări.

Dacă vrei un full body workout la tine acasă, poți comanda DVD-ul Lady Fit Home Edition, acum doar la 50RON! Comandă aici: http://ladyfit.ro/shop/

Cu drag,
Cori Grămescu

Lady Fit

Str.

Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod