Tips & tricks pentru cea mai importantă masă a zilei!

Astăzi vă prezentăm zece idei pentru un mic dejun sănătos! 1.    Simplul fapt că nu sari peste micul dejun este un obicei sănătos! Este o masă foarte importantă, deoarece îți 

Astăzi vă prezentăm zece idei pentru un mic dejun sănătos!

1.    Simplul fapt că nu sari peste micul dejun este un obicei sănătos! Este o masă foarte importantă, deoarece îți  asigură energia necesară pentru prima parte a zilei.
2.    Consumă proteine și legume! O idée foarte bună  de meniu pentru un mic dejun sănătos și sățios este o salată mare de roșii cu branză cu o omletă cu verdeață alături. Gătește omleta cu o singură lingură de ulei de măsline, la foc mic.
3.    Bea cafeaua neîndulcită și cu un strop de lapte.

Dacă nu poți să o bei amară, încearcă erythriol sau stevia *se găsesc la plafar.
4.    Încearcă rețete sănătoase și noi! De exemplu, meat muffin cu garintură de salată verde: în forme de brioșe, pune o mână de piept de curcan fiert și tocat în blender, cu verdeață și dovlecel. Bagă-le la cuptor și minunează-te!
5.    Variantă vegetariana la meat muffin: burger vegetal de quinoa! Quinoa fiartă, cu ou și condimente, date la cuptor. Alături, salată verde cu suc de lămâie și o lingură de ulei de măsline.
6.    Încearcă oatmeal-ul!  Se pun la fiert în 160 de ml de lapte 2-3 linguri de fulgi de ovăz, secară și quinoa.
Se lasă să fiarbă, se adaugă un baton de scorțișoară, un sfert de baton de vanilie, câteva migdale, nuci de macadamia, bucăți de ghimbir și ananas confiate. Se consumă cald.
7.    Nu bea fresh de fructe la micul dejun! Nu e bine  să combini  fructele cu orice alt aliment. Fructele se mănâncă separat, la prima gustare.
8.    Înlocuiește pate-ul de ficat din comerț cu o pasta picantă din sardine (o cutie de sardine frecată cu zeamă de lămâie, piper verde, mărar și întinsă pe o felie de pâine integrală).
Deasupra poți pune o foaie de rucola sau salată verde, creață.
9.    Exclude din meniu mezelurile de orice fel, inclusiv brânza topită sau toate cremele de brânză light, samd.
10.  Găsește-ți un furnizor de lactate naturale! Cel mai simplu este să le cumperi din piață, de la țărani.

Cu drag!
Cori Grămescu

Lady Fit: Str. Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod