Tenisul si "rudele" lui

In sezonul estival, tentatia sau hotararea de a te apuca de un sport este mult mai accesibila. Ce poate fi mai ralaxant si mai antrenant decat o partida de tenis pe plaja sau pe gazon? Daca inseamna prea mult efort, ai solutia unui meci de badminton cu prietenii in parc. Afla ce beneficii au tenisul si "rudele" lui.

Un sport frumos, dar cere conditie fizica

Tenisul este o activitate care iti solicita inima si care iti dezvolta mushii, daca joci des si intens. Insa nu este considerat un sport aerobic.
Este necesar sa fii in forma inainte de a te apuca de tenis, pentru ca atat acest sport, cat si squash-ul, sunt niste sporturi solicitante, mai ales daca adversarul este cu mult mai antrenat decat tine. Tenisul, spre deosebire de badminton care este un sport exclusiv de agrement, cere viteza si forta. Combinat cu exercitiul aerobic precum mersul cu bicicleta sau joggingul, tenisul poate fi un mod foarte placut de a-ti pune la punct forma fizica.

Mai multa concentrare, mai putin stres

La unele sporturi, precum joggingul sau inotul, odata ce-ti intri in ritm, mintea poate "sa-ti zboare" oriunde.
Cu tenisul nu este la fel. Iti solicita toata concentrarea si atentia de care dispui. Avantajul este ca dedicandu-te "trup si suflet" jocului, te indepartezi de grijile si de stresul cotidian.

Care este racheta care ti se potriveste?

Racheta de tenis este probabil cea care necesita cel mai mult antrenament si indemanare. Badmintonul este un joc distractiv care te ajuta sa eliberezi tensiunea, iar squash-ul este un joc "nervos". Nu vei sti care este varianta ideala pentru tine pana nu le incerci pe toate.
Insa in functie de personalitatea ta, iti poti da seama ca daca esti o fire dedicata si perseverenta tenisul este pentru tine, daca esti temperamentala - squash-ul, iar daca vrei sa te distrezi, badmintonul este sportul tau.

Cele mai comune pericole ale tenisului

Tenisul implica miscari foarte bruste, iar asta solicita foarte mult incheieturile si ligamentele. Dr. Adrian Elisei ne sfatuieste: "Tenisul este sportul alb, ajuta la formarea unei conditii fizice de invidiat. Singurul inconvenient ar fi ca solicita foarte mult un singur brat.
Daca te decizi sa joci tenis sau una din 'rudele' lui, invata sa-ti folosesti ambele brate. Persoanele care joaca mult cu aceeasi mana, risca sa faca scolioza pe partea dreapta a spatelui, sau pe stanga, daca sunt stangace."
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ruxandra pe 15 Dec 2011, 11:49
    scolioza

    de remediat nu prea poti remedia..poti doar sa intaresrti musculatura spatelui deficitara...poti incerca sa joci cu mana stanga,dar recomandarea mea este sa incerci kinetoterapie

    0
    0

  • flory pe 18 Iun 2010, 04:43
    pot "pacali" scolioza prin tenis?

    dar daca am deja scolioza pe partea dreapta si joc tenis cu mana stanga? se poate remedia astfel scolioza?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod