Pedalatul in aer liber - solutia ta pentru a fi in forma

Unul dintre luxurile pe care ti le poti permite vara este sa mergi pe bicicleta... si nu oricum: in aer liber. Ciclismul in natura este de preferat bicicletei stationare.

Pedalatul iti asigura o buna functionare a inimii, deci o ameliorare a circulatiei periferice si o imbunatatire a metabolismului. Este un exercitiu recomandat din punct de vedere medical, dar si estetic. Indiferent de motivele pentru care tu alegi mersul pe bicicleta, trebuie sa stii ca acest sportasigura un efort aerob (deci te ajuta sa slabesti) si o dezvoltare musculara temeinica.


Cei mai solicitati muschi sunt bicepsul si cvadricepsul femural, iar ca efect secundar este contractata si musculatura genunchilor si a gambelor. La nivelul abdominal si al bratelor, in urma unui exercitiu sustinut, vei constata o certa tonifiere. Acest tip de efort aerob este preferat de unii instructori de fitness deoarece nu solicita excesiv incheieturile si nu forteaza musculatura gambelor.

Mersul pe bicicleta este benefic oricui, indiferent de varsta. Spre deosebire de jogging, acest sport este un tip de miscare care poate fi practicat toata viata, la aproape acelasi nivel de intensitate.
Practicat in sala, pedalatul asigura beneficiul unei predefiniri a conditiilor de rezistenta. Trebuie sa tii cont ca setarea bicicletei stationare la un nivel greu poatefi considerata efort anaerob, care contribuie la dezvoltarea muschilor si mai putin la slabit.

Beneficiile psihice ale practicarii acestui sport pornesc de la multumirea sufleteasca pe care o ai cand esti forma pana la nivelul ridicat de endorfina, acel numit "extaz fizic" pe care il obtii in urma folosirii bicicletei.

Ai putea profita de perioada estivala, pentru a inlocui pedelatul la sala cu mesul pe biciclete in aer liber.
Mersul pe bicicleta clasica este mult mai eficient decat cel pe bicicleta din sala de sport. Pe langa o mai intensa solicitare musculara, muschiul cardiac depune un efort mai intens, iar beneficiilesunt numeroase. In primul rand se constata o crestere a pulsului, deci o foarte buna ardere a grasimilor, iar capacitatea pulmonara creste simtitor impreuna cu rezistenta ta la efort. Pe langa aceste avantaje fizice pe care ti le aduce mersul pe bicicleta, este putin probabil sa te lase rece oplimbare prin parc ce-ti aminteste de copilarie, o dimineata insorita sau un apus de soare in doi: numai tu si bicicleta ta.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gogu pe 11 Aug 2008, 20:40
    fund!

    Nu.Dar ajuta penisul sa patrunda mai usor.

    0
    1

  • ana pe 3 Iul 2008, 20:42
    fund!

    Buna ziua,o mica intrebare......mersul pe bicicleta te ajuta sa ai un fund bombat?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod