Inoata pentru a fi in forma!

Inotul este o activitate placuta si relaxanta care in acelasi timp iti tonifica intregul corp, iti stimuleaza sistemul cardio-vascular si iti intareste muschii inimii. Daca inotul este un sport de care te-ai indragostit deja, atunci poti sa il preferi fitnesului sau altei activitati sportive.

Cum sa te apuci de inot?

Pentru a exersa inotul, ar trebui mai intai sa te consulti si cu doctorul. Din momentul in care doctorul iti da "ok"-ul pentru a face asta, vei avea nevoie de un costum de baie care sa fie confortabil.
Daca inoti in aer liber este de asemenea important sa te dai cu o lotiune cu protectie UV. In caz ca tehnicile tale de inot nu sunt foarte bine puse la punct, nu este niciodata prea tarziu sa iti iei un instructor pentru a ti le perfectiona.

Avantajele inotului

Pe langa beneficiile aduse sanatatii tale, inotul iti favorizeaza o conditie fizica de invidiat. Acest tip de sport tonifica atat fesele cat si mushii pectorali. Coapsele, gambele si abdomenul se vor forma armonios, iar muschii omoplatilor vor avea tendinta de a se dezvolta.


Recomandari

Inainte de a te apuca "serios" de inot, cel mai bine este sa efectuezi un control medical. Inotul te va ajuta daca ai probleme de circulatie sau de coloana. Si femeilor insarcinate le este recomandat inotul, deoarece acest sport ajuta la indreptarea muschilor abdominali si a umerilor, zone foarte solicitate ale trupului unei gravide. Miscarea in apa poate reduce si dureri ale incheieturilor, presiunea ridicata asangelui si disconfortul asociat cu sarcina.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod