Slăbești cu… grăsimi!

Când  mi s-a spus prima dată că pentru a slăbi  trebuie să mănânc grăsimi naturale am crezut că nu aud bine. Ani de zile mâncasem produse low-fat sau light, băusem litri de iaurt degresat

Când  mi s-a spus prima dată că pentru a slăbi  trebuie să mănânc grăsimi naturale am crezut că nu aud bine. Ani de zile mâncasem produse low-fat sau light, băusem litri de iaurt degresat și kilograme de piept de pui dezosat la grătar. E drept că nici nu avusesem niște rezultate spectaculoase în acest fel, mi-era tot timpul foame și starea mea de energie era foarte scăzută.

De unde a început nebunia dietelor fără grăsimi?

Un gram de grăsime are 9 kcal, unul de zahăr 4. La un calcul simplist și superficial cel mai eficient mod de a slăbi e să elimini grăsimile. Dacă aritmetica spune că un consum mai mic de energie duce la slăbire, din păcate organismul nostru nu știe matematică.

Eliminarea grăsimilor a devenit politica națională în SUA. Rafturile magazinelor au fost invadate de produse fără grăsimi însa incidența bolilor de inimă și a obezității a crescut considerabil. Pentru un popor care, statistic, ține cele mai multe diete, americanii au cel mai ridicat grad al obezității morbide.

Ce rol are grăsimea în corpul nostru?

Grăsimile reglează sistemul imunitar, hormonal și nervos. Sunt responsabile de aspectul pielii, al părului, unghiilor, dar și de calitatea mușchilor și vaselor de sânge; influențează fundamental funcționarea creierului – care este în proporție de 70% format din grăsime.

Corpul tău are nevoie atât de grăsimi vegetale cât și de grăsimi animale.

Dintre grăsimile vegetale trebuie exclusă margarina. Grăsimile trebuie mâncate cât mai aproape de forma naturală, evitând grăsimile prăjite sau preparate termic la temperaturi mari(grătar).

Ce se întâmplă dacă nu mănânci grăsimi?

Printre efectele lipsei de grăsimi din alimentație întâlnim: depresie, constipație, lipsa apetitului sexual, nervozitate, foame exagerată, probleme ale pielii, părului, unghiilor, tulburări ale ciclului menstrual și ale fertilității, probleme ale vezicii biliare(colecist), ADHD, diabet, boli cardiovasculare, probleme de atenție și memorie.

… Și dacă totuși, nu reușești să mănânci grăsimi?

E posibil să nu depășești pragul psihologic al dietelor fără grăsimi.

Au fost susținute atât de mulți ani de nutriționiști celebri și vedete încât multă lume nu poate renunța la produsele light . Din fericire, ai și o soluție ușor accesibilă de a consuma grăsimi sănătoase: E vorba de suplimentele nutritive , care pot completa o dietă săracă în grăsimi. Reține că e vorba de cantități foarte mici, care nu vor afecta semnificativ numărul caloriilor pe care le mănânci zilnic.

Acizii grași esențiali omega 3-6-9 aduc nenumărate beneficii, însă cel mai important este protecția sistemului circulator și scăderea colesterolului.

ALA este un tip special de grăsime care protejează sistemul nervos de atacul radicalilor liberi și scade glicemia.

CLA este o grăsime care declanșează procesul de ardere a grăsimilor stocate în organism și dă energie.

Are efecte pozitive în reducerea celulitei profunde.

Natural Sterol este un complex de grăsimi extrase din plante care ajută în reglarea sistemului hormonal și nervos, reduc colesterolul și cresc nivelul de energie.

Ulei MCT – este un ulei vegetal special, întrucât conține grăsimi saturate din surse vegetale. Stimulează metabolismul și accelerează procesul de slăbire. Întrucât nu are gust sau miros specific, poate fi folosit în salate .

Beneficiile unei diete echilibrate sunt fantastice. Arăți mai bine, slăbești mai ușor, ești mai sănătoasă!

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod