BeamFIT – antrenament pentru minte și trup

BeamFIT se referă la exerciții executate cu ajutorul beam-ului, o bară din burete special creată pentru a crește concentrarea asupra propriului corp. Datorită principiilor special create ce stau

BeamFIT se referă la exerciții executate cu ajutorul beam-ului, o bară din burete special creată pentru a crește concentrarea asupra propriului corp. Datorită principiilor special create ce stau in spatele acestei metode, corpul activează toți mușchii în încercarea de a compensa instabilitatea resimțită datorită beamului.

De ce e eficient antrenamentul de BeamFit? Metoda are nenumărate beneficii la nivelul posturii, a respirației, a eficienței exercițiilor practicate și mai ales este o metodă excelentă de eliminare a stresului, întrucât toată atenția se concentrează asupra propriei persoane, construind o legatură foarte puternică și benefică între minte și trup.
De asemenea, BeamFIT folosește principiul "barefoot training", pentru a stimula centrii nervoși ai tălpilor și a îmbunătăți capacitatea de echilibrare a corpului, conducând la întărirea gleznelor și a genunchilor și la îmbunătățirea posturii și a circulației.

Recomandăm acest tip de antrenament atât clientelor începătoare, cât și celor avansate.

Iată câteva exerciții!

Stai cu un picior pe beam , cu brațele întinse la nivelul umerilor și cu celălalt picior întins în față. Menține abdomenul încordat și spatele drept, astfel încât, atunci când flexezi piciorul să nu schimbi deloc poziția bazinului. Execută 2 serii a câte 8 repetări, apoi schimbă piciorul. (poza 1,2)

Stai cu un picior pe beam și cu celălalt întins în laterală. Menține abdomeul încordat și spatele drept. Brațele sunt îndoite, cu palmele pe talie.

Ridică piciorul, cu vârful și genunchiul întins, fără să schimbi poziția bazinului. Execută 2 serii a câte 8 ridicări și apoi schimbă piciorul. (poza 3,4)

Stai cu ambele picioare pe beam, unul în fața celuilalt. Cel din spate rămâne pe tot parcursul exercițiului pe vârf. Fandează pe piciorul din fațâ, menținând spatele drept și abdomenul încordat. În fandare, îndoaie ambii genunchi. Execută 2 serii a câte 8 repetări, apoi schimbă piciorul. (poza 5, 6)

Stai cu picioarele depărtate pe beam, cu coatele îndoite și palmele pe talie.

Execută 3 serii a câte 8 genuflexiuni, menținând abdomenul încordat și o poziție dreaptă a spatelui. Tălpile rămân pe beam pe toată durata exercițiului. (poza 7,8)

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod