Ce mâncăm când suntem prin oraș?

În orice dietă, unul dintre cele mai grele teste este atunci când ieși în oraș. Ce consumi atunci? Că doar nu poți să pui casoleta cu mâncare de acasă pe tejgheaua barului, nu? Când ești

În orice dietă, unul dintre cele mai grele teste este atunci când ieși în oraș. Ce consumi atunci? Că doar nu poți să pui casoleta cu mâncare de acasă pe tejgheaua barului, nu?
Când ești pe drum/pe fugă:

Alune de pădure crude, migdale, caju – din benzinării sau mini-marketuri, fructe de sezon, morcovi cruzi sau chiar ardei gras.
Suc de roșii: bun la gust, ține de foame, se gășeste în orice bar (atenție, nu Bloody Mary, doar sucul de roșii)
Limonadă cu miere, mentă, portocale
Fresh de fructe, dar max 250ml + apă
Lactate: sana, iaurt de băut, chefir – le găsești aproape la orice chioșc sau benzinărie

La restaurant: carne și pește la grătar cu orice fel de legumă în afară de cartofi.

(fierte, la grătar, la cuptor) și multe salate. Aici alegerile sunt mai generoase : ideale sunt salatele cu multe legume și carne slabă, de exemplu salată cu mușchi de vită și sos gorgonzola, salată cu ton sau somon, salată cu pui sau curcan și cele cu mozzarella. Cheia succesului este să ceri sosul separat și să adaugi doar o cantitate mică din dressing, folosind în rest ulei de măsline și zeamă de lămâie pentru gust.

Regula de bază la restaurant este să eviți pâinea, pastele, pizza,  cartofii și orezul, pentru că în general porțiile sunt mai mari decât am avea nevoie și caloriile se adună imediat! Poți înlocui pâinea cu lipia arăbească, dar nu exagera cantitativ nici cu aceasta! O lipie, maximum două pe zi, de preferință nu seara.

Între mese e important să ai câte o gustare.

Dimineața, între micul dejun și prânz îți recomand să alegi 300 de grame de fructe de sezon. Alege unele produse pe plan local și te vei bucura de savoarea fructelor naturale!
După prânz, nu uita de un iaurt mic și câteva nuci sau migdale crude. Alege un borcan mic de iaurt natural și un pumn mic de nuci crude.  Îți vor da mineralele de care ai nevoie și te ajută să îtț controlezi apetitul până la cină. Mai ales dacă faci antrenamente seara, e important să nu sari peste gustarea de a doua zi.

E important să te hidratezi foarte bine, așa că ține mereu lângă tine o sticlă de apă.

După sală te poți bucura de un suc natural de fructe de sezon sau o limonadă cu mentă, dar nu uita că și fructele în exces pot încetini slăbirea.  Evită chimicalele și alimentele procesate și o să simți cât de eficient este acest plan alimentar!

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod