Sărbători la dietă – partea a III-a

În ultima parte a acestei mini-serii, vă prezentăm o rețetă de desert și câteva tips & tricks, care să vă ajute să treceți cu bine peste perioada sărbătorilor și să vă puteți

În ultima parte a acestei mini-serii, vă prezentăm o rețetă de desert și câteva tips & tricks, care să vă ajute să treceți cu bine peste perioada sărbătorilor și să vă puteți bucura de momente plăcute alături de cei dragi, fără să vă frustrați și fără să vă dați peste cap dieta.

Mere coapte

Pentru un desert rafinat poți renunța la  cozonacul tradițional. Pune într-un pahar de cognac îndulcit cu zahăr brun un sfert de baton de vanilie și 200 de g de stafide aurii, mari.  Amestecă din când în când, să se dizolve zahărul.  Pregătește merele- trebuie să fie mere golden de dimensiuni similare.  Îndepărtează cotorul și în spațiul astfel creat  adaugă un baton de scorțișoară și umplutura de cognac și stafide.  Bagă merele la cuptor chiar în timpul mesei, pentru că trebuie servite calde.  Dacă nu ții neapărat la dietă, imediat după ce le-ai scos din cuptor le poți presăra cu miere de pădure .

Este închisă la culoare și foarte aromată .

TIPS & TRICKS

Sfaturi ca să reduci caloriile pe perioada Crăciunului:

1. Bea multă apă și ceaiuri, îți vor accentua senzația de sațietate.
2. Alege garnituri ușoare, din legume cu multe fibre: broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, salate .  Au puține calorii, sunt sățioase și te vor ajuta să nu exagerezi cu alimentele nesănătoase.
3. Alege feluri de mâncare condimentate și variate.  Diversitatea de gusturi te ajută să nu exagerezi cu mâncarea .

Mai bine mănânci porții mici din 7 feluri de mâncare decât să exagerezi cu salata boeuf sau sarmalele cu mămăligă și smântână.
4. Când faci aprovizionarea pentru masa de sărbători, cumpără doar cantitățile de care ai nevoie. Nu doar vei reduce cheltuielile, dar vei scăpa și de tentația de a prepara mult mai multă mâncare decât ai cu adevărat nevoie.
5. Dacă totuși ai dificultăți în a rezista tentațiilor, nu o să fie o tragedie că ai mâncat o zi. Doar ai grijă ca în zilele următoare să revii la o dietă sănătoasă și echilibrată.

Sărbători fericite!

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod